Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
ОБЛАДНАННЯ

Корзина товаров

ШАФИ ХОЛОДИЛЬНІ

Види і призначення холодильних шаф

Якщо Вам необхідний апарат для заморозки, охолодження і зберігання товару, то кращим помічником для кухні громадського харчування послужить холодильну шафу. Він має низку переваг: велика місткість, багатофункціональність, здатність демонструвати продукцію, за допомогою прозорих стекол, компактність - вертикальне розташування конструкції допоможе заощадити місце в приміщенні. Від звичайного холодильника він відрізняється більш потужним компресором, здатністю роботи в важких кліматичних умовах. Широке застосування холодильні шафи знайшли в залах супермаркетів. Вони використовуються для зберігання м'яса, риби, птиці, овочів, напівфабрикатів, напоїв та фруктів.

Особливості конструкції і експлуатації холодильної шафи

Для кожної категорії товару необхідно правильно підібрати вид холодильного обладнання з певною робочою температурою. Розрізняють такі холодильні установки як:

  • Низькотемпературні - робоча температура коливається в межах від - 30 до 0 градусів. В основному використовуються для зберігання напівфабрикатів;
  • Середньотемпературні - призначені для зберігання м'яса, риби, молочних продуктів. Їх робоча температура становить від 0 до +8 ° С;
  • Так звані універсальні холодильні шафи застосовуються для зберігання швидкопсувних продуктів. Їхнє середовище охолодження становить -6 ... + 6 ° С.

 У пристроях холодильних шаф використовують два види охолодження. Перший - це статичний, повітря по всій камері поширюється природним шляхом. Температура на всіх полицях може відрізнятися один від одного. І другий спосіб - динамічний. В даному випадку в конструкцію вбудований вентилятор, який примусово циркулює охолоджене повітря по всій камері охолодження. Цей тип охолодження не рекомендується використовувати для зберігання кондитерських виробів. При виборі холодильного шафи необхідно звернути увагу на наступні рекомендації:

  • Об'єм внутрішньої камери повинен оптимально підходити до размещаемому в ньому товару;
  •  Необхідно розбиратися в температурних режимах. Для кожного продукту потрібен певний охолодження.
  • Слід звернути увагу на клас енергозбереження.
  • Матеріал виготовлення всього обладнання - один з найважливіших аспектів при виборі холодильного шафи. Практично всі апарати виготовляються з нержавіючої сталі або оцинковки разом з полімерним покриттям.

 

 

 

Ця категорія порожня.