Правила заморожування, зберігання і розморозки риби
2017-12-04
Замороження морепродуктів і риби - це найкращий спосіб зберігання харчової сировини даного типу. Вона дає можливість зберегти максимум корисних властивостей таких продуктів. Але, слід пам'ятати, що заморожувати рибу, креветки, кальмарів, крабів, мідій і інших «водних мешканців» потрібно правильно. Не можна, просто взяти рибку і закинути в морозильну камеру, тому що її смак може неабияк постраждати. Пам'ятайте, дотримуючись ключових правил заморозки, зберігання і розморожування такої делікатної їжі Ви отримаєте високоякісний вихідний продукт.

Швидкість і технологія заморозки
Залежно від швидкості замерзання риби і морепродуктів, виділяють три способи заморозки даної сировини:
- Повільна заморозка (за годину заморожується 0,5 см продукту).
- Прискорена заморозка (за одну годину замерзає від 0, 5 до 3 см).
- Швидка (заморожування від 3 до 10 см сировини за годину).
Швидкий спосіб заморозки вважається найефективнішим. Він найкраще зберігає смакові якості морепродуктів. При температурі від -5 до -25 градусів створюється оптимальний режим заморожування. При більш повільному заморожуванні в рибі утворюються кристали льоду великих розмірів, які порушують тканини. А це, в свою чергу, негативно позначається на якості продукту.
Порада: Щоб креветки зберігалися довго і не втрачали свої корисні властивості, заморожувати їх в сирому вигляді без голови, але в панцирі.
Порада: Щоб креветки зберігалися довго і не втрачали свої корисні властивості, заморожувати їх в сирому вигляді без голови, але в панцирі.

Пакуємо і зберігаємо морепродукти ...
Перед зберіганням, рибу і морепродукти глазируют. Тобто, поміщають продукт в холодну воду (може бути з додаванням антисептика), а потім дістають і охолоджують. Так утворюється однорідна тоненька скоринка, яка покриває рибу і вберігає її від надмірного висихання, а також, окислення.
Заморожену рибу і морепродукти середнього або маленького розміру запаковують в картонні коробки, боки якої мають термоізоляційний шар. При цьому продукт поділяється на кілька частин і перекладається папером, щоб не сталося злипання. Велику рибу зберігають у спеціальних мішках. Максимальна маса зберігання даної сировини не перевищує 60 кілограмів.
Заморожену рибу і морепродукти середнього або маленького розміру запаковують в картонні коробки, боки якої мають термоізоляційний шар. При цьому продукт поділяється на кілька частин і перекладається папером, щоб не сталося злипання. Велику рибу зберігають у спеціальних мішках. Максимальна маса зберігання даної сировини не перевищує 60 кілограмів.
Розморожування морепродуктів і риби
«Морські делікатеси» потрібно не тільки правильно заморожувати, а й розморожувати. Тому ми вирішили дати Вам парочку слушних порад, які зроблять з Вас професіонала в цій галузі. Отже ...
Розморожування морепродуктів і риби в холодній воді.
Це найпростіший і найкращий спосіб розморожування.
Візьміть друшляк і помістіть туди морепродукти. Потім підставте їх під проточну холодну воду. Промивайте їх до повного відтавання. Також можна помістити рибу (морепродукти) в ємність і залити їх холодною водою. При цьому воду необхідно міняти через кожні п'ять хвилин.
Розморожування морепродуктів і риби в холодній воді.
Це найпростіший і найкращий спосіб розморожування.
Візьміть друшляк і помістіть туди морепродукти. Потім підставте їх під проточну холодну воду. Промивайте їх до повного відтавання. Також можна помістити рибу (морепродукти) в ємність і залити їх холодною водою. При цьому воду необхідно міняти через кожні п'ять хвилин.

Розморожування в холодильнику
Такий спосіб розморожування проводиться за допомогою холодильника. Оптимальна температура для розморожування становить 4-6 градусів. Тривалість розморожування не повинна перевищувати більше 24 годин. Врахуйте, що для цього розморожування потрібно взяти спеціальний лоток з решіткою. На решітки покласти рибу, так щоб зайві соки і вода стікали з неї.
Розморожування в мікрохвильовій печі
Для даного способу розморожування виберіть в мікрохвильовій печі спеціальний режим. Врахуйте вага і форму розморожувального продукту. У процесі розморожування рибу або морепродукти потрібно перевертати, щоб вони відтавали рівномірно. Після розморожування злийте зайву рідину і дайте продукту трохи постояти (так температура всередині риби вирівняється).
Такий спосіб розморожування проводиться за допомогою холодильника. Оптимальна температура для розморожування становить 4-6 градусів. Тривалість розморожування не повинна перевищувати більше 24 годин. Врахуйте, що для цього розморожування потрібно взяти спеціальний лоток з решіткою. На решітки покласти рибу, так щоб зайві соки і вода стікали з неї.
Розморожування в мікрохвильовій печі
Для даного способу розморожування виберіть в мікрохвильовій печі спеціальний режим. Врахуйте вага і форму розморожувального продукту. У процесі розморожування рибу або морепродукти потрібно перевертати, щоб вони відтавали рівномірно. Після розморожування злийте зайву рідину і дайте продукту трохи постояти (так температура всередині риби вирівняється).

Важливо ...
Для заморожування, зберігання, а також, розморожування риби та морепродуктів Вам знадобитися професійне обладнання: холодильні (морозильні) камери, ларі, холодильники і т. Тому, ми пропонуємо Вам широкий асортимент даної продукції. У нас Ви запросто знайдете і підберете найкраще холодильне обладнання. Фахівці підприємства «Олегія» радо допоможуть Вам вибрати те, що дійсно буде відповідати всім Вашим вимогам.