Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/hot-dogu-smachno-sutno-i-prubytkovo.html

Хот-доги: смачно, ситно і прибутково!

Хот-доги: смачно, ситно і прибутково!
2017-12-07
Дорогі читачі, сьогодні ми поговоримо з Вами про «гарячих псів». Здивовані ?! Не варто ... Розповідати про чотирилапих друзів людини ми не будемо, та й нема чого. Як не дивно, далі мова піде про популярну страву, під назвою хот-дог. Така їжа відома в усьому світі. Вона ситна, неймовірно смачна і не дорога. Тому, якщо Ви хочете зайнятися фаст-фуд торгівлею, а точніше, продажем хот-догів, то повірте, гарний прибуток Вам забезпечений. Але ... Перш ніж почати цю справу, потрібно знати деякі тонкощі ...

hot dog
Трошки історії ...

Щоб будувати світле майбутнє, необхідно пам'ятати про те, що було в минулому.
Традиційний американський хот-дог має німецькі корені. А все тому, що один м'ясник з Франкфурта придумав довгі ковбаски «dachshund», що в перекладі з німецької означає «такса». Ці ковбаски і стали прототипом для сучасних сосисок, тих самих, які так часто використовують в хот-дозі. Через деякий час, підприємливий емігрант з Німеччини, який приїхав в Америку, почав продавати dachshund (довгі ковбаски), поклавши їх між двома шматочками хліба. Пізніше, хліб замінили на булочки. І так на початку 19 століття з'явилися на світ наші улюблені хот-доги.
Не менш кумедним є той факт, що починаючи з 1957 року, кожного 18 липня в Америці святкується день ход-дога. А в 1994 році був створений спеціальний контролюючий орган (Національна рада сосисок і хот-дога), який ретельно перевіряє якість даної продукції, а також, дегустує і займається рекламою «гарячих псів». Так що, як бачите, все досить серйозно.

vidu hot dogov
«Породи» хот догів

Класичний хот-дог: булочка з сосискою, капустою, морквою по-корейськи, гірчицею і соусом є далеко не єдиною різновидом даної страви. Наприклад, в Америці у кожного штату є свій власний рецепт приготування «гарячих псів». І, повірте, вони цим пишаються ... Але, ми не будемо перераховувати всі види даного фаст-фуду. Зупинимося на найпопулярніших «породах»:
  • чеський хот-дог - складається з довгої соски, загорнутої в булочку, і приправленої гірчицею з кетчупом;
  • французький - включає в себе багет, довгу соску, сир і грибний соус;
  • аризонский - готуватися на грилі, складається з невеликої булочки і соски загорнутої в бекон;
  • японський - для приготування цього хот-дога використовують булочку, сосиску, васабі, рис, морепродукти і кетчуп;
  • корн-дог - смажитися у фритюрі соска в рідкому тісті;
  • в'єтнамський - складається з довгої булочки з сосискою та овочами, нарізаними соломкою;
  • гавайський - «солодкий» хот-дог з фруктовим соусом, гірчицею, кетчупом і сосискою;
  • італійський - з солодким перцем, картоплею фрі, соскою, гірчицею і кетчупом.

recept hot doga
Рецепт булочок

У хот-дозі повинна бути смачною не тільки сосиска, а й булочка. Тому, ми підготували для Вас рецепт ідеальних булочок, які не залишать байдужими найвибагливіших гурманів. Для приготування 15 порцій Вам знадобитися:
  • борошно - 720 г;
  • вода - 360 мл;
  • вершкове масло - 40г;
  • сухе молоко - 40г;
  • сухі дріжджі - 15 г;
  • яйце - 1 шт;
  • сіль - 15г;
  • цукор - 15 г.
Приготування
У чаші планетарного міксера з'єднайте всі сухі інгредієнти. Окремо збийте яйце з водою. Додайте яєчну суміш в чашу міксера. Потім візьміть насадку-гак і почніть замішувати тісто. Потім розтопіть масло і дайте йому трохи охолонути. Акуратно влийте масло і замішайте тісто на невеликій швидкості близько десяти хвилин. Дайте тісту піднятися. Воно повинно збільшиться в розмірах вдвічі. Розділіть його на 15 частин. Розкачайте кожну частину в тонкий пласт і скрутіть рулетом. Всі «ковбаски» викладіть на деко, змащене маслом. Відстань між булочками має бути не менше 3 см. Накрийте деко рушником або харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин. Випікайте булочки в духовці при температурі 240 градусів протягом 10 хвилин.

oborydovanie dlya hot dogov
Устаткування для приготування «гарячих псів»

Готувати таку їжу досить просто. Для цього Вам слід скористатися спеціальним обладнанням. Зокрема, це можуть бути парові, роликові, карусельні, штирові апарати для приготування хот-догів. Найбільш затребуваними в сфері фаст-фуд торгівлі є штирові і парові агрегати. Для невеликої точки продажу «гарячих псів» оптимальним варіантом стане штирьовий апарат. Він має велику швидкість приготування даної продукції. Компактність і економність, в плані енерговитрат, - це явні переваги такого обладнання. Але, якщо Ви плануєте продавати багато хот-догів, то краще зупинити свій вибір на паровому апараті. Така установка нагадує теплову вітрину. Вона дозволяє одночасно готувати близько 60 сосисок і 150 булочок. Тому, дане обладнання відмінно підійде для точки фаст-фуду, розрахованої на великий наплив клієнтів.
gotovit hot dog
Якщо Ви ще не змогли визначитися з вибором устаткування для продажу хот-догів, то ми із задоволенням підкажемо Вам найвигідніше рішення. Фахівці нашого підприємства підберуть для Вас кращу техніку, яка дозволить Вам відкрити свій маленький бізнес. Ми працюємо на Ваш успіх!