Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Як правильно зберігати продукти в ресторані?

Як правильно зберігати продукти в ресторані?
2018-02-23
Зберігання харчових продуктів - це дуже відповідальний і важливий етап роботи будь-якого ресторану, кафе, бару та іншого закладу громадського харчування. Якщо на кухні неправильно зберігати інгредієнти для різних страв, тоді вони швидко зіпсуються. Отже, з такого «харчового браку» жоден маестро кулінарії не зможе приготувати хорошу їжу. Знати ключові особливості зберігання продуктів не просто потрібно, а катастрофічно важливо! Ми не сумніваємося в тому, що у Вас є деякі поняття в цій сфері, але освіжити пам'ять не завадить ... Як то кажуть, повторення - мати навчання. А в нашому випадку - це запорука успіху Вашого підприємства. Адже будь-який ресторан стає популярним тоді, коли в ньому можна смачно поїсти, що неможливо без якісних продуктів і устаткування. Функціональну і надійну кухонну техніку Ви запросто знайдете на сторінках інтернет-магазину підприємства «Олегія», а ось, дізнатися про те, як правильно приймати і зберігати харчову сировину Ви можете з цієї статті ... Так що, не будемо мучити Вас в очікуванні. Починаємо!
hraninie pichevuh prodyktov v restorane
Для кожної категорії продуктів існують свої умови зберігання. Зараз ми детальніше розглянемо основні правила зберігання м'яса, риби, птиці, молочки, яєць, круп, хлібобулочних виробів, овочів і фруктів. А почнемо ми, мабуть, з м'яса ...
М'ясо
Свіже м'ясо потрібно зберігати в холодильних камерах, шафах або звичайних холодильниках при температурі не більше +5 градусів Цельсія. Упаковка повинна бути водо- і повітронепроникною. Також, можна використовувати очищену від бактерій тару. Великі шматки м'яса (четвертини туші) варто підвішувати на гаки і розміщувати так, щоб вони не стикалося між собою. Заморожені м'ясні продукти зберігаються в морозильних установках. Вони викладаються штабелями на спеціальні стелажі або полки.
Ні в якому разі не приймайте у постачальників м'ясо, якщо:
  • свинина має кислий запах, темний колір, а сало занадто м'яке;
  • яловичина зеленого або фіолетового кольору з неприємним ароматом;
  • баранина покрита білим нальотом і знежирена.
Важливо: закуплені продукти слід зберігати в тарі виробника. Замінити упаковку можна в тому випадку, якщо вона була пошкоджена. Тоді перекладіть сировину в промарковану тару, яка підходить саме для цієї категорії продукту.
hranenie rubu
Риба
Свіжу рибу зберігають у спеціальному холодильному обладнанні при температурі не вище + 5 ̊С. Якщо риба перебуває в упаковках з льодом, то нехай вона так і зберігається. Рибне філе і шматочки потрібно зберігати в тарі виробника або у вологостійких пакетах. Заморожена сировина повинна знаходитися в морозильних скринях, шафах або камерах при температурі не менше -12 ̊С.
Не можна брати на зберігання рибу, якщо вона має сірі та неблискучі зябра, а також запалі червоні очі. Також Вас має насторожити сильний рибний запах і неакуратний вигляд тушки.
Порада: Завжди дотримуйтесь правил товарного сусідства. Це допоможе зберегти якість і смак продуктів на найвищому рівні!
Птиця
М'ясо птиці зберігається в холодильному або морозильному обладнанні: камерах, шафах, скринях або холодильниках. Температура зберігання: +5 градусів Цельсія і нижче. Вологість повітря 80-85%. При цих умовах тушки птиці можуть зберігатися не більше тижня. Підморожені тушки або їх частини зберігають в холодильних камерах при температурі не вище + 2 градусів і вологості 90-95%. Максимальний термін зберігання: 25 днів. Заморожене м'ясо зберігатися при температурі -12 градусів і вологості 85-95%. Термін зберігання - до 4 місяців.
Порада: Ніколи не зберігайте разом напівфабрикати і готові вироби. Окремо утримуєте фарш і тушки птиці, заготовки та готові страви і т.п.
hranenie molochnuh prodyktov
Молочні продукти
Так як, молочні продукти швидко псуються, то їх краще зберігати в холодильнику або спеціальному холодильному обладнанні. Тара для даної сировини повинна мати кришки. Термін зберігання свіжого молока, кефіру, кислого молока, сиру і сирків не перевищує 36 годин, а сметани і кип'яченого молока - не більш 3 діб. Значно довше зберігається масло. При температурі не вище 0 градусів такий продукт залишається придатним до використання протягом 10 діб. У морозилці масло зберігається до 15 днів. Неприпустимо зберігати різні жири і вершкове масло разом з продуктами, які мають сильний запах.
Яйця
Яйця зберігаються в спеціальній пакувальній тарі при температурі не вище 7 градусів Цельсія в холодильниках або інших холодильних установках. Термін придатності даного продукту не перевищує 4 тижні. Яєчний порошок зберігається в сухих і прохолодних місцях. Якщо він розведений водою, то температура зберігання цього харчового сировини не повинна бути вище 5 ̊С. Рідке яйце варто зберігати тільки так, як вказав виробник. Ніколи не купуйте яйця, якщо від них йде неприємний запах сірки або пошкоджена шкаралупа.
hranenie syhih prodyktov
Крупи, борошно, макаронні вироби, сухофрукти і цукровий пісок
Дані продукти мають тривалий термін придатності, але якщо не дотримуватися правил їх зберігання, то можна швидко зіпсувати навіть цю «стійку» харчову сировину. Приміщення, в якому міститься такий товар має бути сухим і добре провітрюваним. Не допустимі різкі коливання температури, адже вони можуть призвести до критичного збільшення вологи в продуктах, що негативно позначається на їх смакових якостях. Крупи і борошно потрібно розташовувати в 15 см від підлоги. Як тара використовують спеціальні мішки, паперові пакети або банки з кришками. Сухі продукти легко вбирають сторонні запахи, тому враховуйте цей факт при розміщенні даних виробів.
hranenie hlebobylochnuh izdelii
Хлібобулочні вироби
Для зберігання хліба слід використовувати окремі комори. Вони повинні бути обладнані хорошою вентиляцією. Забороняється спільне зберігання пшеничного і житнього хліба. У поліетиленових пакетах хлібобулочні вироби менше висихають, але зате вони швидше зволожуються, що призводить до появи грибка і цвілі. Тому дану упаковку можна використовувати не більше доби. Краще віддати перевагу паперовим пакетам. У них хліб дихає і залишається м'яким досить довго. Термін придатності борошняних виробів в середньому не перевищує 74 години. Наприклад, термін реалізації житнього хліба і житньо-пшеничного становить не більше 36 годин, а пшеничного - 24 години.
Овочі та фрукти
Температура, при якій слід зберігати овочі і фрукти залежить від сорту зберігається продукту. Цілі фрукти або їх шматочки, які спочатку зберігаються в тарі з льодом не потрібно перекладати в інші коробки - зберігайте продукт так. Свіжі овочі бережіть в сухих темних і холодних приміщеннях з хорошою вентиляцією.
Якщо постачальник хоче продати Вам фрукти або овочі в пошкодженій (бракованої) упаковці - відмовтеся від такого придбання. Не купуйте продукти даного типу, якщо вони зберігаються разом з великими шматками льоду. Це означає, що сировина піддавалася частому розморожуванню і повторному заморожуванню. Вона втратила свої корисні якості або зовсім зіпсувалася.
Дотримуйтесь правила: раніше отримали продукт - раніше використовували!
Пам'ятайте, прострочена продукція підлягає негайному списанню та утилізації!

pravila hraneniya prodyktov
Підбиваючи підсумки…

Ну, ось ми і підійшли до кінця. Сподіваємося, Ви черпнули для себе багато корисної інформації і готові застосувати її на практиці! Нам залишилося тільки нагадати про те, що фахівці підприємства «Олегія» завжди радо допоможуть Вам підібрати найякісніше торговельне або кухонне обладнання. Ми знаємо, що Вам не вистачає для успіху!