Тістоміси для ідеального замісу.
2017-03-30

Тістомісильники ... Що це за агрегати? Навіщо вони потрібні?
Зараз ми коротко і ясно відповімо на ці питання, а також, розповімо Вам, як зробити правильний вибір на користь ідеальної тестомесильной машини ...
Сідайте зручніше: ми починаємо!
Отже, тістоміс є спеціальним обладнанням, яке легко замішує різні типи тесту. Такі агрегати бувають побутові і промислові. Перші, відрізняються компактними габаритами і невисокою потужністю. Вони чудово підійдуть для домашнього використання. На відміну від побутових тістомісильних машин, промислові установки більш функціональні, габаритні і практичні. Вони запросто справляються зі значними обсягами роботи і економлять дорогоцінний час кухарі.
Важливо, що побутової та промисловий тістомісильники мають однакове пристрій, який складається з наступних елементів:
місильний орган;
ємність для замісу (дежа);
привід.

Дежа тістоміса буває знімна, стаціонарна або підкатна. Вона може мати форму циліндра, чаші і прямокутної ванни. Обсяг діжі варіює від 5 до 400 і більше літрів.
Крім, основного завдання - ретельного та ефективного перемішування компонентів, а також, формування однорідної структури тесту, професійні тістомісильні машини здатні підвищувати температуру тесту або зберігати її незмінною під час замісу. Наявність таких додаткових функцій, як таймер і автоматичне перекидання діжі, істотно спрощує роботу персоналу.
Види тістомісильників
Все геніальне просто!
Остільки тісто ділять на дріжджове і прісне, то і тістоміси бувають для приготування дріжджового або прісного тіста.
Також, в залежності від способу замісу тіста, таке обладнання поділяються на два типи:
тістомісильні агрегати періодичної дії (порційні);
тістомісильні агрегати безперервної дії.
Тістомісильники періодичної дії використовуються в міні-пекарнях і закладах громадського харчування. Такі машини, як правило, мають підкатні або стаціонарні діжі, в яких заміс тесту здійснюється порціями заданого обсягу.

Тістомісильники безперервної дії застосовуються на великих хлібокомбінатах і харчових виробництвах. У даних установках подача інгредієнтів і заміс маси виконується в безперервному режимі. Готове тісто виходить з машини безперервним потоком і подається до місць подальшої обробки.
Залежно від форми місильного елемента тістомісильники бувають чотирьох типів:
спіральний (S-подібний);
горизонтальний (Z-подібний);
планетарний;
навантажувач.
Спіральні тістомісильні машини використовуються для приготування листкового, дріжджового і некрутого прісного тіста. Вони є найпопулярнішими і затребуваними. Важливо, що ці агрегати поділяються на такі види:
- тістоміси з рухом діжі;
- тістоміси з рухом місильного органу;
- тістоміси з загальним рухом.
Планетарні тістомісильники - це свого роду універсальні агрегати, які прекрасно підходить для замісу некрутого тесту, різних фаршів, мусів, суфле, кремів і т.п. Вони обладнані потужним Місильний органом, що обертається навколо власної осі і осі нерухомої чаші.
Візки тістомісильні машини без проблем справляються з замісом делікатного тіста. Також, вони можуть використовуватися для приготування пюре, начинок, фаршів і т.д. Місильний орган таких установок виконаний у формі вилки.
Основні критерії вибору тістомісильників

- Яке тісто Ви хочете готувати за допомогою даного агрегату?
- Який добовий обсяг тесту оптимальний для Вашого виробництва?
- Якими технічними характеристиками повинна володіти ідеальна тестомесильная машина?
- Чи дозволяє кваліфікаційний рівень Вашого персоналу працювати з таким обладнанням?
- Які реальні перспективи розвитку Вашого бізнесу?
- Скільки має коштувати тістомішалка, і чи можете Ви заощадити на ній?