Простий і вигідний бізнес: м'яке морозиво
2018-04-23
Морозиво ... М-м-м. Яка ж це смакота. Всі від малого до великого обожнюють ласувати таким десертом. Пломбір, крем-брюле, шоколадне, фісташкове, ягідне морозиво і ще багато інших смаків пропонує сучасний виробник, але ... Головним ф'юженов нинішнього часу вважається м'яке морозиво. Воно має ніжну кремоподібну консистенцію і просто тане в роті. Повітряна структура і бездоганні смакові якості даного продукту багато в чому перевершують класичний варіант. Тому популярність м'якого морозива зростає з кожним днем. Чистий прибуток від продажу таких солодощів може в два рази перевищувати собівартість інгредієнтів, витрачених на їх приготування. Так що, гріх не скористатися шикарною можливістю, і відкрити власну точку виробництва, а також, продажу данних ласощі.
Для того щоб у Вас не було ніяких проблем пов'язаних з створенням своєї справи, ми підготували дану статтю. З неї Ви дізнаєтеся, як стартувати і правильно розвинути бізнес, заснований на реалізації м'якого морозива. Ми розповімо Вам, що потрібно робити, а чого не варто. Читайте уважно і запам'ятовуйте!
Юридичний бік питання
Все повинно бути законно. А для цього Вам потрібно оформити свою діяльність. Наприклад, це може бути реєстрація бізнесу у вигляді простого ПП (приватного підприємця) або ТОВ (товариства з обмеженою відповідальністю). Зручніше і набагато простіше реєструватися в якості ПП.
Не забудьте отримати відповідний дозвіл санітарно-епідеміологічної станції. Також, у Вас повинні бути на руках всі документи на обладнання, договори поставок, сертифікати на продукти і накладні. Якщо Ви плануєте наймати співробітників, то вони зобов'язані мати санітарні книжки.
Порада: Слідкуйте за тим, щоб Ваші працівники були охайно одягнені, працювали в одноразових рукавичках. Не поскупіться і придбайте спеціальну уніформу. Пам'ятайте, що для подачі скарги на Ваш бізнес, досить неохайного вигляду продавця, бардака на прилавку, поганого запаху продукції і несвіжих серветок. А в такому випадку перевірок і штрафів Вам не уникнути.
Не забудьте отримати відповідний дозвіл санітарно-епідеміологічної станції. Також, у Вас повинні бути на руках всі документи на обладнання, договори поставок, сертифікати на продукти і накладні. Якщо Ви плануєте наймати співробітників, то вони зобов'язані мати санітарні книжки.
Порада: Слідкуйте за тим, щоб Ваші працівники були охайно одягнені, працювали в одноразових рукавичках. Не поскупіться і придбайте спеціальну уніформу. Пам'ятайте, що для подачі скарги на Ваш бізнес, досить неохайного вигляду продавця, бардака на прилавку, поганого запаху продукції і несвіжих серветок. А в такому випадку перевірок і штрафів Вам не уникнути.
Вибір місця реалізації м'якого морозива
Ключова умова успішності Вашого дітища (точки продажу м'якого морозива) - це продаж декількох сотень порцій даного молочного продукту за день.
Щоб таке завдання було максимально виконане і перевиконане, слід підібрати найкраще місце торгівлі. Найбільш вигідними варіантами розташування торгової точки є сквери, парки, території поблизу кінотеатрів і розважальних центрів, а також, пляжі. Думаємо, Ви зрозуміли, до чого ми хилимо: там, де багато народу, там є прекрасна можливість реалізувати свою продукцію.
Порада: Щоб Ваше морозиво купували воно повинно мати привабливий і апетитний вигляд. Яскраві кольори, незвичайні форми і смаки підкуповують клієнтів на ура!
Щоб таке завдання було максимально виконане і перевиконане, слід підібрати найкраще місце торгівлі. Найбільш вигідними варіантами розташування торгової точки є сквери, парки, території поблизу кінотеатрів і розважальних центрів, а також, пляжі. Думаємо, Ви зрозуміли, до чого ми хилимо: там, де багато народу, там є прекрасна можливість реалізувати свою продукцію.
Порада: Щоб Ваше морозиво купували воно повинно мати привабливий і апетитний вигляд. Яскраві кольори, незвичайні форми і смаки підкуповують клієнтів на ура!
Устаткування і технологія виробництва м'якого морозива
М'яке морозиво не піддається сильному заморожуванню. Воно готове до вживання відразу після виходу з фризера. Такий десерт найбільш затребуваний в жарку пору року. Він не тане і освіжає.
Для приготування м'якого морозива Вам знадобитися наступне обладнання:
Для приготування м'якого морозива Вам знадобитися наступне обладнання:
- фризер (головний апарат, який застосовується для готування м'якого морозива);
- блендер (необхідний для змішування води і сухого порошку);
- холодильник або холодильна вітрина (використовується для зберігання готових сумішей);
- гастроємкості;
- лопатки, скребки і ложки (для розмішування сумішей, наповнення стаканчиків і зняття залишків морозива з бункера фрізера);
- мірний посуд (знадобитися для правильного приготування сухих сумішей, які зазвичай розбавляються 1 до 3);
- ваги.
Даний список може доповнюватися або зменшуватися. Все залежить від того, скільки Ви хочете готувати видів морозива і який тип торгової точки бажаєте відкрити (пересувний візок або стаціонарний кіоск). Також Вам не обійтися без сухого порошку (сумішей для м'якого морозива), наповнювачів, сиропів, чистої води і ємностей в які буде викладатися готовий продукт (паперові стаканчики, вазочки, креманки, фужери або вафельні ріжки).
Порада: Воду і сухі суміші краще купувати у перевірених постачальників, які мають всі необхідні документи. Тоді Вам не потрібно буде переживати за якість свого десерту.
Порада: Воду і сухі суміші краще купувати у перевірених постачальників, які мають всі необхідні документи. Тоді Вам не потрібно буде переживати за якість свого десерту.
Основним апаратом, який варто купити для готування м'якого морозива є фризер. Він забезпечує рівномірне збивання продукту, насичення його повітрям і заморожує.
При виборі даного обладнання слід звернути увагу на наявність помпи. Якщо фризер має помпу, то він більш ефективно збиває морозиво (на 40-80% збільшує обсяг продукту).
Варто відзначити, що фрізери бувають як настільного, так і напольного виконання. Настільні моделі більш компактні, ніж напольні (але менш продуктивні). Вони ідеально підходять для використання в невеликих стаціонарних точках вуличної торгівлі або пересувних візках. При цьому місткість апарату може варіювати від 10 до 30 літрів.
При виборі даного обладнання слід звернути увагу на наявність помпи. Якщо фризер має помпу, то він більш ефективно збиває морозиво (на 40-80% збільшує обсяг продукту).
Варто відзначити, що фрізери бувають як настільного, так і напольного виконання. Настільні моделі більш компактні, ніж напольні (але менш продуктивні). Вони ідеально підходять для використання в невеликих стаціонарних точках вуличної торгівлі або пересувних візках. При цьому місткість апарату може варіювати від 10 до 30 літрів.
Результат
Як бачите, виробництво і продаж м'якого морозива є вельми прибутковим заняттям. Досить, обзавестися хорошим обладнанням та відмінними інгредієнтами для приготування цього популярного десерту. З обладнанням ми Вам допоможемо. У нас Ви легко знайдете все найнеобхідніше для того, щоб відкрити свій «солодкий» бізнес. Важливо, що фахівці підприємства «Олегія» радо підберуть для Вас оптимальний і максимально вигідний варіант. Наша продукція славиться високою якістю, тривалим терміном служби і досить прийнятною ціною.