Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/problemu-z-puvom-vurishyemo-prosto.html

Проблеми з пивом вирішуємо просто!

Проблеми з пивом вирішуємо просто!
2018-02-07
Пиво є одним з найулюбленіших і популярних у всьому світі алкогольних напоїв. Статистика свідчить: за рік в європейських країнах обсяг споживання цього пінного «нектару» становить близько 80 літрів на одну людину. Так Так! Кожен європеєць в середньому випиває два літри пива за тиждень. Як бачите, такий алкоголь п'ють часто і багато. Бари і ресторани пропонують своїм клієнтом безліч видів цього напою. Особливо, цінується живе розливне пиво. Воно має насичений хлібний аромат і багаті смакові якості хмелю. Такий алкоголь не містить консервантів, тому його не можна довго зберігати. Користь від живого пива в рази вище, ніж від бутильованого. Так що, пиво пиву - велика різниця!
pivo razlivnoe
Часто буває так, що в закладах громадського харчування пиво з-під крана має якийсь неприємний присмак, багато пінитися або взагалі в ньому відсутня піна. Давайте, спробуємо розібратися з тим, що може викликати подібні проблеми, а потім, знайдемо способи їх вирішення. Ну що-с, приступимо!

Поганий запах і неприємний смак пива

Зазвичай, якщо пінний напій має дивний смак і запах, то щось не так з пивним обладнанням. Може воно вийшло з ладу або в ньому присутні деякі неполадки. Щоб уникнути подібної проблеми тримайте систему для розливу пива в чистоті. При повному спустошенні кегля, промийте його. Робіть так регулярно, а не час від часу. Роздатковий кран раз в тиждень очищайте за допомогою гарячої води і щітки. Пам'ятайте, старе пиво потрібно зливати. Не можна довго зберігати напій в кеглі. Він зіпсується і тоді стане непридатним.
Порада: Завжди перевіряйте термін придатності алкоголю і замінюйте його у міру потреби. Ніколи не намагайтеся продати «погане» пиво - це обов'язково негативно позначиться на репутації Вашого закладу!

mnogo penu
Багато піни

На виході з крана пиво трошки пінитися. Сама по собі піна - це скоріше добре, ніж погано. Вона допомагає розкрити смак напою і надає певну родзинку. Головне, потрібно стежити за кількістю піни в келиху. Якщо її занадто багато, то це, на жаль, величезний мінус. Щоб позбутися подібної неприємності зверніть увагу на такі моменти:
  • оптимальна температура: охолоджувач для кегля повинен підтримувати в ньому температуру 4-5 ºC; лінія розливу також повинна мати належні температурні умови для сервірування різних сортів пива;
  • правильний тиск: підвищений тиск в кеглі призводить до надлишкової пінистості; знизити його можна за допомогою регулятора;
  • техніка наповнення келиха: відкривайте кран швидко, щоб пиво лилося легко і вільно; тримайте келих під кутом; ніколи не занурюйте кран в напій - це не гігієнічно і взагалі не впливає на контроль піни.
Дотримуйтеся цих простих правил, тоді проблема надмірної кількості піни обійде Вас стороною. Всього буде в міру!

malo penu
Мало піни або її взагалі немає

Наведемо Вам достатньо простий приклад: візьмемо пляшку газованої води і залишимо її відкритою на пару годин. Після спробуємо цей напій. Ну що? Звичайно, не смачно! Вода ж «видихалася» і стала неприємною. Теж саме стосується і пива. Якщо Вам тільки що налили напій, а піна миттєво зникла, то це могло статися з наступних причин:
  • порушення температурних показників зберігання алкоголю;
  • наявності на склі келиха сторонніх речовин;
  • занадто повільного наповнення склянки;
  • надмірно низькому тиску на виході з крана.
Усунувши ці причини, Ви зможете вирішити проблему з відсутністю чітко виражені пиві. Зберігайте даний напій при температурі 4-5 градусів. Завжди використовуйте чисті кружки і склянки. Якщо на ємності залишаться миючі засіб або жирні плями, то піни не чекайте. І не забудьте перевірити настройки тиску газу в роздавальній пивній системі.

oborydovanie dlya razliva piva
Обладнання

Не секрет, що якість пива багато в чому залежить від обладнання, в якому воно зберігається і за допомогою якого розливається. Виходячи з цього, ретельно вибирайте всі елементи для неї.
Стандартний комплект обладнання для розливу такого пінного напою складається з:
  • кегів (сталевих ємностей, об'ємом від 5 до 100 літрів, які служать для транспортування і продажу пива);
  • охолоджувача (найважливішого елемента пивний установки, який не допускає нагрів алкоголю і підтримує оптимальну температуру його подачі);
  • редуктора (пристрою, який використовується для створення оптимального тиску, необхідного для розливу пива);
  • забірної головки (агрегату, через який харчовий вуглекислий газ «пивний» надходить в кег);
  • пивного крана (частини обладнання, яка потрібна для розливу алкоголю в стакан);
  • розливної вежі або колони (установки, яку видно відвідувачу, вона служить для розливу кількох сортів напою і виконує естетичну функцію в оформленні інтер'єру закладу);
  • балонів з газом (ємностей з вуглецевої сталі, які застосовують для зберігання харчової вуглекислоти);
  • каплесбірника (піддону, який використовують для збору пролитих пивних крапель);
  • пивного шланга (виробу, яки з'єднує між собою кеги, охолоджувач і пристрій для безпенного розливу напою або кран);
  • піногасителя (пристрою, необхідного для швидкого розливу пива з мінімальною кількістю піни);
  • газового шланга (шланга для підведення газу до пивної системі);
  • інших дрібних аксесуарів.
vubor pivnogo oborydovaniya
Дорогі читачі, сподіваємося, наша стаття була корисною для Вас. Ми постаралися дати максимально вичерпні відповіді на всі поставлені запитання. Залишилося тільки додати, що фахівці підприємства «Олегія» завжди раді допомогти Вам з вибором професійного обладнання для закладів громадського харчування і торгових підприємств. Ми підкажемо Вам найкращі варіанти кухонної техніки і не тільки ... З нами вигідно, просто та надійно!