Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/pelmenna-smachno-i-vugidno-zavjdu.html

Пельменна - смачно і вигідно завжди!

Пельменна - смачно і вигідно завжди!
2018-03-22
Ви любите пельмені? Звичайно ... Як же можна їх не любити. Дане блюдо вважається одним з найпопулярніших не тільки в нашій країні, а й за кордоном. Воно дуже просте, але в той же час - неймовірно смачне. Соковита начинка, загорнута в ніжне тісто, миттєво підкорює смакові рецептори найвимогливіших гурманів. Їсти такі ласощі - це одне суцільне задоволення. Тому, якщо Ви вирішите відкрити власну пельменну, то повірте, успіх Вам гарантований. Тільки, не забудьте звернути увагу на деякі тонкощі в реалізації поставленого завдання. Для того щоб у Вас не виникло проблем з відкриттям подібного закладу, ми підготували дану статтю. Приступайте до читання і беріть на озброєння наступну інформацію. Отже, ми починаємо ...

pelmennaya
Переваги і недоставки бізнесу

Будь-яка підприємницька справа має свої плюси і мінуси. Пельменна, тут не виняток. Давайте, для початку ознайомимося з головними перевагами даного бізнесу. До них відносяться:
  • високий попит
Пельмені - це кулінарна продукція, яка користується величезним попитом у вітчизняних споживачів і не тільки ... Люди обожнюють ласувати апетитними пельмешками з різноманітними начинками і соусом. Так що, погодьтеся, рентабельність і гарний прибуток пельменної - не заперечні.
  • мінімальна конкуренція
Більшість ресторанів, їдалень, кафе та інших закладів громадського харчування мають в своєму меню таке блюдо, як пельмені. Але, окремих закладів, які спеціалізувалися на приготуванні цієї страви в різноманітних варіаціях, практично немає. Отже, є сенс задуматися про відкриття пельменній в своєму містечку.
Недоліки даного бізнесу:
  • термін окупності
Не чекайте, що такий заклад, як пельменна окупиться миттєво. На жаль, цього не буде. Шукайте швидкий дохід - тоді Вам не сюди ... Але, щоб скоротити терміни, слід ретельно продумати місце розташування данного закладу, а також, глобально підійти до питання розкрутки своєї справи (реклама).
  • грошові вкладення
Це скоріше не мінус, а констатація факту. Будь-який бізнес вимагає фінансування. Неможливо відкрити власну справу і не витратитися. Так що будьте готові до того, що Вам знадобляться гроші на покупку або оренду приміщення, закупівлю сировини і обладнання, а також найм персоналу і рекламу власного дітища. Не впадайте у відчай, якщо Ви все правильно зробите, Ваша пельменна окупиться максимально швидко, та й з лишком.

registraciya pelmennoi
Реєстрація бізнесу: все на законних підставах

Щоб все було законно, і у Вас не виникло проблем, зареєструйте свій бізнес в відповідних органах. Форма реєстрації може бути або приватний підприємець, або товариство з обмеженою відповідальністю. Також, не забудьте отримати дозволи пожежної служби та санітарно-епідеміологічної станції. Врахуйте, що мінімальна площа для пельменного цеху не повинна бути менше 50 квадратних метрів. У приміщенні є обов'язковими всі комунікації: каналізація, електрика, вода і опалення. Коли Ви отримаєте відповідні дозволи, можете сміливо братися за виконання наступних пунктів ...

Оренда або покупка приміщення: розташування

Для відкриття пельменної потрібно приміщення. Його Ви можете придбати або орендувати. Головне, на що слід звернути увагу, так це на розташування закладу.
Оренда або придбання приміщення в центрі міста є дорогим задоволенням. Але прохідність людей тут досить велика. Так що, браку відвідувачів у Вас не буде. Непоганим варіантом також можна вважати оренду приміщення в спальному районі міста або біля навчальних закладів і торгових центрів. Так як, цінова політика пельменної не особливо шокуюча (тут не дорого), то студенти, школярі і прості люди зможуть запросто перекусити в цьому закладі громадського харчування.
Порада: Добре проаналізуйте всі можливі варіанти і виберіть найкращий.

oborydovanie dlya pelmennoi
Устаткування для пельменної

Основна частина фінансового бюджету у Вас піде на покупку устаткування і кухонного інвентарю для пельменній. Скільки і яка техніка Вам знадобитися залежить від обсягів виробництва. Для міні-пельменної не потрібно купувати дорогі кухонні агрегати, можна ліпити пельмені вручну. Але, для кафе пельменної з середньою прохідністю варто обзавестися таким обладнанням:
  • холодильник, морозильна камера або скриня;
  • м'ясорубка;
  • плита (газова або електрична);
  • тістомісильник;
  • пельменниця;
  • ваги;
  • тістораскаточна машина;
  • борошнопросіювач;
  • блендер;
  • мікрохвильова піч;
  • столи;
  • стелажі для зберігання продуктів;
  • мийка;
  • кухонне начиння (посуд, прилади);
  • меблі в зал.
На сторінках сайту підприємства «Олегія» Ви можете підібрати найнадійніше, функціональне і недороге обладнання для пельменній або іншого закладу громадського харчування.

Персонал

Вибір персоналу - відповідальна справа. Ваші співробітники повинні бути кваліфікованими, акуратними, комунікабельними, уважними і відповідальними. В першу чергу Вам будуть потрібні кухарі. Як мінімум дві людини плюс їх помічник. Також Вам не обійтися без адміністратора, офіціантів (мінімум 4 по 2 на зміну), посудомийниці, прибиральниці і бухгалтера. Пам'ятайте, бажано наймати персонал, який має досвід роботи в подібних закладах. В такому випадку у Вас буде менше проблем і більше клієнтів.

menu pelmennoi
Складання меню

Меню пельменній є тою ключовою ланкою, яка буде притягувати відвідувачів. Тому, потрудіться над ним ретельно!
Головне блюдо меню - пельмені. Вони бувають різні: равіолі, манти, хінкалі, сибірські пельмені і т.д. Начинка теж може бути не тільки м'ясна, а й овочева або рибна. Як бачите, є, де розвернутися. Тому, геть одноманітність! Включіть в меню кілька видів пельменів з різними соусами. Не зайвою буде і парочка простих закусок, легких салатів, супчиків, м'ясних або овочевих нарізок. Не забудьте про спиртні і безалкогольні напої. Без чаю, кави, узвару, мінеральної води і соків не обійтися. Для реалізації алкоголю отримаєте відповідну ліцензію. Погоджуйте меню з шеф-кухарем. Він знає, що і як робити, щоб відвідувачі любили Ваш заклад і рекомендували його іншим.

Реклама

Залучення клієнтів - це важливий етап розвитку Вашого бізнесу. Не поскупіться і добре розрекламуйте свій заклад. Пустіть рекламу пельменної в Інтернеті. Можете навіть створити власний сайт, на якому вкажіть контакти закладу, коротке меню, інформацію про акції та інші важливі дані. Непогано буде розвісити по місту рекламні листівки та оголошення або орендувати білборд в людному місці. Прикладіть максимум зусиль, нехай про Вас дізнаються. Підключіть «сарафанне» радіо. Будьте на виду і на слуху. Робіть все можливе і неможливе - розкручуйте свою пельменну!

otkrutie pelmennoi
Результат

Сподіваємося, Вам зрозумілі основні тонкощі відкриття такого бізнесу, як пельменна. Тут немає нічого особливо складного або нездійсненного. Головне, проявити завзятість, фантазію і працьовитість. Ми впевнені, що завдяки нашим підказкам у Вас не буде проблем з рішення цього завдання. Залишилося тільки нагадати, Вам, дорогі читачі, що для комплектації власного закладу Ви можете скористатися послугами нашого підприємства. Ми надаємо широкий асортимент кухонного і торгового устаткування. Фахівці ЗТО «Олегія» легко підберуть для Вас найкращий і вигідний варіант.