Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Тістоміси для ідеального замісу.

Тістоміси для ідеального замісу.
2017-03-30






Описание: E:\ВСЁ ДЛЯ РАБОТЫ\СТАТЬИ\картинки для статей\тестомесы\testo.jpg
                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Тістомісильники ... Що це за агрегати? Навіщо вони потрібні?
Зараз ми коротко і ясно відповімо на ці питання, а також, розповімо Вам, як зробити правильний вибір на користь ідеальної тестомесильной машини ...
Сідайте зручніше: ми починаємо!
Отже, тістоміс є спеціальним обладнанням, яке легко замішує різні типи тесту. Такі агрегати бувають побутові і промислові. Перші, відрізняються компактними габаритами і невисокою потужністю. Вони чудово підійдуть для домашнього використання. На відміну від побутових тістомісильних машин, промислові установки більш функціональні, габаритні і практичні. Вони запросто справляються зі значними обсягами роботи і економлять дорогоцінний час кухарі.
Важливо, що побутової та промисловий тістомісильники мають однакове пристрій, який складається з наступних елементів:
місильний орган;
ємність для замісу (дежа);
привід.
Описание: E:\ВСЁ ДЛЯ РАБОТЫ\СТАТЬИ\картинки для статей\тестомесы\shop_items_catalog_image213719.jpg«Серце» тістоміса - це приводний механізм, який приводить в дію всю систему. Він працює по одному з трьох принципів: зубчатому, ланцюговому, ремінному. Привід обертає місильний орган, забезпечує рух діжі і перемикання швидкостей. Найчастіше тістомісильники оснащені однією або двома швидкостями. Варто зазначити, що для якісного замісу досить і однієї швидкості, але завдяки другій - текстура тесту стає більш рівномірна і гладка. Деякі моделі тістомісильних машин мають 3 і більше швидкостей. Вони досить зручні і продуктивні.
Дежа тістоміса буває знімна, стаціонарна або підкатна. Вона може мати форму циліндра, чаші і прямокутної ванни. Обсяг діжі варіює від 5 до 400 і більше літрів.
Крім, основного завдання - ретельного та ефективного перемішування компонентів, а також, формування однорідної структури тесту, професійні тістомісильні машини здатні підвищувати температуру тесту або зберігати її незмінною під час замісу. Наявність таких додаткових функцій, як таймер і автоматичне перекидання діжі, істотно спрощує роботу персоналу.
 

Види тістомісильників


Все геніальне просто!
Остільки тісто ділять на дріжджове і прісне, то і тістоміси бувають для приготування дріжджового або прісного тіста.
Також, в залежності від способу замісу тіста, таке обладнання поділяються на два типи:
тістомісильні агрегати періодичної дії (порційні);
тістомісильні агрегати безперервної дії.
Тістомісильники періодичної дії використовуються в міні-пекарнях і закладах громадського харчування. Такі машини, як правило, мають підкатні або стаціонарні діжі, в яких заміс тесту здійснюється порціями заданого обсягу.
Описание: E:\ВСЁ ДЛЯ РАБОТЫ\СТАТЬИ\картинки для статей\тестомесы\Diosna_3.JPG
Тістомісильники безперервної дії застосовуються на великих хлібокомбінатах і харчових виробництвах. У даних установках подача інгредієнтів і заміс маси виконується в безперервному режимі. Готове тісто виходить з машини безперервним потоком і подається до місць подальшої обробки.
Залежно від форми місильного елемента тістомісильники бувають чотирьох типів:
спіральний (S-подібний);
горизонтальний (Z-подібний);
планетарний;
навантажувач.
Спіральні тістомісильні машини використовуються для приготування листкового, дріжджового і некрутого прісного тіста. Вони є найпопулярнішими і затребуваними. Важливо, що ці агрегати поділяються на такі види:
  • тістоміси з рухом діжі;
  • тістоміси з рухом місильного органу;
  • тістоміси з загальним рухом.
Горизонтальні тістомісильні установки є ідеальними апаратами для замісу крутого тіста. Вони оснащені лопатями Z-подібної форми, які мають горизонтальне розташування. За допомогою таких агрегатів можна приготувати чудове тісто для пельменів, чебуреків, вареників, пряників, локшини та печива.
Планетарні тістомісильники - це свого роду універсальні агрегати, які прекрасно підходить для замісу некрутого тесту, різних фаршів, мусів, суфле, кремів і т.п. Вони обладнані потужним Місильний органом, що обертається навколо власної осі і осі нерухомої чаші.
Візки тістомісильні машини без проблем справляються з замісом делікатного тіста. Також, вони можуть використовуватися для приготування пюре, начинок, фаршів і т.д. Місильний орган таких установок виконаний у формі вилки.


Основні критерії вибору тістомісильників



Описание: E:\ВСЁ ДЛЯ РАБОТЫ\СТАТЬИ\картинки для статей\тестомесы\70ea8cfd8ee844ea903b1b81ec418e3d.jpgЯкщо Ви не можете вирішити, який же тістомісильник Вам придбати, тоді спробуйте максимально чесно відповісти собі на такі питання:
  1. Яке тісто Ви хочете готувати за допомогою даного агрегату?
  2. Який добовий обсяг тесту оптимальний для Вашого виробництва?
  3. Якими технічними характеристиками повинна володіти ідеальна тестомесильная машина?
  4. Чи дозволяє кваліфікаційний рівень Вашого персоналу працювати з таким обладнанням?
  5. Які реальні перспективи розвитку Вашого бізнесу?
  6. Скільки має коштувати тістомішалка, і чи можете Ви заощадити на ній?
Ретельно проаналізуєте свої відповіді, а також, зверніть увагу на виробничі потреби підприємства. Потім, сміливо приступати до покупки тістоміса. Пам'ятайте, що правильний підхід до вибору тестомесильной машини, дозволить Вам стати власником найкращого кухонного обладнання.