Печі для піци: привіт з Італії!
2018-02-19
Піца - це смачна, проста і неймовірно популярна страва. Вона подобається всім: від малого до великого. Звичайно, адже хто відмовиться від шматочка хрусткого коржа з соковитою і смачною начинкою. Так, ласувати такою їжею любить кожен. Але мало хто знає, що готувати цю страву не так вже й легко. Для того щоб піца вийшла ідеальною, потрібне спеціальне обладнання, а зокрема піч. Вона створює оптимальні умови для випікання цієї смакоти. Досить висока температура дозволяє швидко спекти основу для піци, не пересушити начинку. Як бачите, піч є важливим елементом будь-якої піцерії, кафе, ресторану та іншого закладу громадського харчування. Тому, ознайомитися з деякими моделями даного обладнання Ви можете прямо зараз на сторінках сайту ЗТО «Олегія». А тепер, давайте детальніше поговоримо про це пристосування. Дізнаємося, які бувають типи печей для піци, а також знайдемо відповідь на питання про те, як правильно вибрати дану техніку ... Отже, займайте зручне положення і приступайте до читання.

Класифікація печей для піци
Зазвичай, печі для приготування піци ділять за такими показниками:
1. За типом енергоносія:
1. За типом енергоносія:
- дров'яні;
- газові;
- електричні.
А тепер, ми розповімо про кожну модель детальніше ...
Дров'яні печі вважаються найкращими. Вони створюють унікальний інтер'єр закладу і дозволяють приготувати піцу з незвичайним смаком. Виготовляються такі пристрої з вогнетривких матеріалів, найчастіше з цегли. Традиційно, в якості палива використовують деревину чи вугілля. Час приготування піци варіює від двох до п'яти хвилин. Конструкція цього пічного обладнання не складна. Вона складається зі стійкого фундаменту, склепіння, поду (на ньому горять дрова і готуються страви), труби для відводу диму, зовнішнього корпусу і термоізоляційного шару.
Цікаво: Справжні поціновувачі піци вважають, що найкращим варіантом для готування цих італійських ласощів є піч.
Здавалося б, практично всі піцерії повинні бути обладнані такими пристроями. Але, на жаль, це не так. Підприємці не поспішають їх купувати, адже у таких чудо-пристроїв є кілька важливих мінусів. По-перше, вони коштують не дешево. Ціна на подібні печі в рази вище, ніж на газові або електричні. По-друге, ступінь безпеки даного обладнання трохи бентежить. Відкритий доступ до вогню - це не дуже добре. По-третє, дров'яні печі досить довго розігріваються. Зазвичай, час попереднього нагрівання становить близько години, а то й більше. Як бачите, не всі так і казково, як здається на перший погляд. Є у цієї печі і недоліки.
Дров'яні печі вважаються найкращими. Вони створюють унікальний інтер'єр закладу і дозволяють приготувати піцу з незвичайним смаком. Виготовляються такі пристрої з вогнетривких матеріалів, найчастіше з цегли. Традиційно, в якості палива використовують деревину чи вугілля. Час приготування піци варіює від двох до п'яти хвилин. Конструкція цього пічного обладнання не складна. Вона складається зі стійкого фундаменту, склепіння, поду (на ньому горять дрова і готуються страви), труби для відводу диму, зовнішнього корпусу і термоізоляційного шару.
Цікаво: Справжні поціновувачі піци вважають, що найкращим варіантом для готування цих італійських ласощів є піч.
Здавалося б, практично всі піцерії повинні бути обладнані такими пристроями. Але, на жаль, це не так. Підприємці не поспішають їх купувати, адже у таких чудо-пристроїв є кілька важливих мінусів. По-перше, вони коштують не дешево. Ціна на подібні печі в рази вище, ніж на газові або електричні. По-друге, ступінь безпеки даного обладнання трохи бентежить. Відкритий доступ до вогню - це не дуже добре. По-третє, дров'яні печі досить довго розігріваються. Зазвичай, час попереднього нагрівання становить близько години, а то й більше. Як бачите, не всі так і казково, як здається на перший погляд. Є у цієї печі і недоліки.

Електричні печі
Для початку, хочемо звернути Вашу увагу на те, що завод «Олегія» надає широкий вибір електричних печей для піци. У нас Ви запросто знайдете кращі моделі даного обладнання зв самою вигідною ціною. Такі агрегати прості в обслуговуваннї, функціональні і надійні. Вони максимально зручні в експлуатації і потужні. Нагрівання внутрішньої камери здійснюється за допомогою ТЕНів, які мають верхнє або / і нижнє розташування. Матеріал виготовлення корпусу - сталь (легована або нержавіюча сталь). Але краще віддати перевагу моделям з легованої сталі, адже вони не деформуються при високих температурах. Більшість таких пристроїв мають електронну систему програмування, термостати і регулятори температури випікання, що максимально спрощує процес готування піци. Даними печами зручно оснащувати ресторани, кафе і невеликі піцерії. Вони можуть мати кілька ярусів. А це великий плюс, якщо Вам потрібно готувати одночасно декілька піц. Тривалість випікання кулінарних виробів в цьому обладнанні становить близько 15 хвилин. Єдиний мінус таких установок - це те, що піца, приготована з їх допомогою, не зможе зрівнятися з тією, яка була спечена в дров'яній печі.
Для початку, хочемо звернути Вашу увагу на те, що завод «Олегія» надає широкий вибір електричних печей для піци. У нас Ви запросто знайдете кращі моделі даного обладнання зв самою вигідною ціною. Такі агрегати прості в обслуговуваннї, функціональні і надійні. Вони максимально зручні в експлуатації і потужні. Нагрівання внутрішньої камери здійснюється за допомогою ТЕНів, які мають верхнє або / і нижнє розташування. Матеріал виготовлення корпусу - сталь (легована або нержавіюча сталь). Але краще віддати перевагу моделям з легованої сталі, адже вони не деформуються при високих температурах. Більшість таких пристроїв мають електронну систему програмування, термостати і регулятори температури випікання, що максимально спрощує процес готування піци. Даними печами зручно оснащувати ресторани, кафе і невеликі піцерії. Вони можуть мати кілька ярусів. А це великий плюс, якщо Вам потрібно готувати одночасно декілька піц. Тривалість випікання кулінарних виробів в цьому обладнанні становить близько 15 хвилин. Єдиний мінус таких установок - це те, що піца, приготована з їх допомогою, не зможе зрівнятися з тією, яка була спечена в дров'яній печі.

Газові моделі кухонного обладнання для приготування піци.
Дані агрегати вважаються найбільш економічними. Вони можуть бути підключені до централізованої мережі або газового балона. Внутрішня камера нагрівається за рахунок горіння газу. Тривалість випікання піци становить 5-7 хвилин. Подібні печі можуть мати кілька рівнів. Вони прості в обслуговуванні і функціональні. До основних мінусів такої установки відносяться підвищені вимоги до безпеки під час її використання.
2. За принципом роботи:
Дані агрегати вважаються найбільш економічними. Вони можуть бути підключені до централізованої мережі або газового балона. Внутрішня камера нагрівається за рахунок горіння газу. Тривалість випікання піци становить 5-7 хвилин. Подібні печі можуть мати кілька рівнів. Вони прості в обслуговуванні і функціональні. До основних мінусів такої установки відносяться підвищені вимоги до безпеки під час її використання.
2. За принципом роботи:
- конвеєрні;
- подові.
Конвеєрні печі використовують на великих підприємствах, де є необхідність приготування великих обсягів піци. Вони діють в повній відповідності зі своєю назвою: піца викладається на конвеєрну стрічку і рухається з одного кінця в інший. При цьому кухар встановлює час і швидкість готування. Дані печі доступні як в електричному, так і в газовому варіанті. Вони не вимагають попереднього розігріву і відрізняються високою продуктивністю. До основних мінусів такого обладнання відносяться:
- невисока якість приготування;
- великі розміри.

Подові печі призначені для закладів, які хочуть продавати високоякісну класичну піцу. Вони не такі габаритні, як їх «конвеєрні побратими», але продуктивність і економічність у них теж нічого! Піца в таких установках випікається на кам'яних або чавунних поверхнях, розташованих під камерою. Робоча температура знаходиться в діапазоні від 400 до 500 градусів. Подові печі коштують дешевше, ніж конвеєрні, але у них є пара мінусів:
- низька швидкість випікання;
- для роботи з цим пристроєм потрібен фахівець, який має певні навички, досвід і кваліфікацію.
Порада: При виборі печі звертайте увагу на матеріал і товщину пода. Чим він товще, тим довше грубка буде тримати тепло. Як матеріал для пода ідеальним варіантом стане камінь.
3. За кількістю рівнів:
3. За кількістю рівнів:
- однорівневі;
- багаторівневі.
Тут все зрозуміло з назви. Пічки з одним рівнем менш продуктивні, ніж багаторівневі. У них неможливо одночасно випікати кілька піц.

Правила вибору печі для піци
Так ... Печі бувають різноманітні ... Тому перед покупкою даного обладнання зверніть увагу на наступні критерії:
- формат підприємства (піцерія, ресторан, точка продажу піци на винос);
- особливості приміщення (чи є можливість і дозвіл на установку дров'яної печі; яка допустима потужність електрики і т.п.);
- кількість відвідувачів;
- перспективи розвитку;
- меню закладу;
- рівень підготовки персоналу;
- країна виробник даної техніки;
- тип споживання енергії (електрика, газ або дрова);
- додаткові функції і т.д.
Якщо Ви плануєте купувати піч для піцерії, яка розрахована на значну кількість посадочних місць, то зупиніться на дров'яній моделі. Для невеликого закладу або для доставки піци Вам підійде подова або конвеєрна піч. Також, конвеєрне обладнання найпростіше за принципом експлуатації, тому підходить для застосування недостатньо кваліфікованим персоналом. Що стосується виробників печей для піци, то в даний час кращими в своєму роді є Італійці. Але, не потрібно перебільшувати. На ринку легко можна зустріти підробки з Китаю. Так що будьте уважні. Не варто відкидати на задній план печі вітчизняного виробництва. Вони не багато в чому або навіть взагалі не поступаються за якістю зарубіжним аналогам. Та й ціна на таку техніку досить приємна.
Порада: Щоб зрозуміти, хороша піч для піци чи ні, дізнайтеся її вагу. Надмірна легкість установки є показником малої теплоємності, низькій міцності матеріалів, слабклї термоізоляції, і взагалі низької якості обладнання в цілому.
Порада: Щоб зрозуміти, хороша піч для піци чи ні, дізнайтеся її вагу. Надмірна легкість установки є показником малої теплоємності, низькій міцності матеріалів, слабклї термоізоляції, і взагалі низької якості обладнання в цілому.

Підсумок
Який би Ви вибір не зробили, ми впевнені, що він буде правильним. Адже прочитавши цю статтю, у Вас просто немає шансу на помилку. Нам залишилося тільки додати те, що ми завжди раді підказати Вам, дорогі клієнти, найкращі варіанти кухонного і торгового устаткування. Фахівці підприємства «Олегія» запросто підберуть для Вас надійну, якісну і функціональну техніку.