Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Літо, відпочинок і МАНГАЛ

Літо, відпочинок і МАНГАЛ
2017-07-12
Літо в розпалі. Кожен з нас поспішати поєднати приємне з корисним: відпочити на природі і покуштувати шашлики. Для приготування смачного і апетитного м'яса на вогні, необхідно обзавестися хорошим мангалом. Ми вирішили допомогти Вам з вибіром даного пристосування і підготували для Вас цю статтю. Читайте, пізнавайте і «беріть на озброєння»!

vidu mangalov
Які бувають мангали?

Мангал - це металева прямокутна коробка на ніжках. Так, Ви абсолютно праві! Все геніальне - просто. Однак люди люблять фантазувати, а також, удосконалити навколишній світ. Така доля торкнулася і мангала. Його форма змінювалася, змінюється і буде змінюватися. Тільки зміст залишається тим 
vubrat mangal
самим.
По-перше, мангали бувають:
• стаціонарні;
• пересувні;
• переносні.
Стаціонарна «жаровня» відрізняється масивну конструкцію, яка розміщується на надійний фундамент. Вона виготовляється з цегли, каменю або металу. Такий виріб довговічний і надійний. Але, є один мінус - «постійне місце прописки».
Пересувний мангал - це ефектне і оригінальне пристосування, виконане з листового металу. Він вбудовується в спеціальний візок, який можна переміщати і встановлювати скрізь, де душа забажає.
Переносний мангал - зручний і компактний. Його легко збирати і розбирати. Недолік - термін служби.
Порада: Вибираючи сталевий переносний мангал, зверніть увагу на товщину металу. Занадто тонкі аркуші - деформуються, а надто товсті - зменшують мобільність конструкції.
По-друге, мангали відрізняються за матеріалом виготовлення. Вони діляться на: сталеві, чавунні, кам'яні або цегляні. Найпоширенішими є вироби зі сталі і чавуну.
Сталеві «жаровні» коштують дешевше, ніж їх чавунні «побратими». Вони не важкі і прості в догляді. Такі пристосування прослужать кілька сезонів. Тривалий термін служби - це не їх перевага.
Порада: Товщина стали в мангалі не повинна бути менше 2 мм. Інакше Ви викинете гроші на вітер.
Чавунні мангали досить функціональні і якісні. Вони відмінно тримають температуру і рівномірно розподіляють її по всій поверхні. Дані вироби здатні прослужити Вам більше 20 років. Однак вони володіють двома жирними мінусами: високою ціною і «пристойною» вагою. Тому, купивши чавунний мангал, Ви зіткнетеся з проблемою його транспортування.

Підбираємо розміри

Висота, ширина і довжина мангала не грають особливої ​​ролі в якості підсмажування м'яса.
Якщо Ви збираєтеся готувати багато шашликів - купуйте довгу «жаровню». Також, врахуйте, що ширина мангала не повинна перевищувати 30-33 см, оскільки довжина шампурів залишається незмінною. Оптимальна висота виробу становить 60-70 см.
Дуже важливий параметр - глибина мангала!
Порада: Щоб м'ясо рівномірно прожарювалося і не підгорає, вибирайте «жаровню» глибиною 12-15 сантиметрів.

mangal
І ще декілька підказок ...

1. При виборі переносного мангала скористайтеся принципом - чим менше точок збору, тим надійніше конструкція.
2. Для закладу громадського харчування, який спеціалізується на приготуванні м'яса, риби і овочів на вогні, оптимальним варіантом стане стаціонарний (повномірний) мангал.
3. Підбираючи стаціонарну «жаровню», подивіться, щоб у неї було додаткове місце, куди можна покласти шампури. Наприклад, висувні «вушка», які розташовані по боках.
4. Перш, ніж придбати мангал, який має розбірну конструкцію, спробуйте його зібрати і розібрати. Дана маніпуляція допоможе визначити «брак» виробу (якщо такий є).
Фахівці нашого підприємства допоможуть Вам вибрати найкращу модель «жаровні». Можливе виготовлення мангалів за індивідуальним замовленням. Ми врахуємо всі Ваші вимоги та побажання.