Кухонні візки: практично, функціонально і недорого
2018-05-04
Професійна кухня - це місце, де створюються справжні кулінарні шедеври. Тут все повинно бути максимально функціонально і практично. Устаткування, інвентар і меблі слід розміщувати так, щоб нічого не заважало роботі кухарів.
Правильна організація праці на харчоблоці є запорукою успіху будь-якого закладу громадського харчування. Отже, для того щоб прискорити процес готування їжі, а також, обслуговування клієнтів, необхідно скористатися кухонним візком. Це пристосування незамінне в ресторанах, столових, піцеріях і т.д. За допомогою візка можна вирішити безліч проблем. Наприклад, вивозити готові страви гостям, зберігати кухонний інвентар або забирати брудний посуд із залу. Як бачите, ці «столики на коліщатках» важливі і потрібні! Але, є одне, але ... Щоб не помилитися при виборі такого виробу, варто визначитися з тим, для яких цілей він буде застосовуватися.
Не забувайте, візки бувають різні. Так-так! Найрізноманітніші ... І кожен з них виконує певну функцію. Тому, давайте, докладніше розглянемо основні види кухонних візків. Отже ...
Правильна організація праці на харчоблоці є запорукою успіху будь-якого закладу громадського харчування. Отже, для того щоб прискорити процес готування їжі, а також, обслуговування клієнтів, необхідно скористатися кухонним візком. Це пристосування незамінне в ресторанах, столових, піцеріях і т.д. За допомогою візка можна вирішити безліч проблем. Наприклад, вивозити готові страви гостям, зберігати кухонний інвентар або забирати брудний посуд із залу. Як бачите, ці «столики на коліщатках» важливі і потрібні! Але, є одне, але ... Щоб не помилитися при виборі такого виробу, варто визначитися з тим, для яких цілей він буде застосовуватися.
Не забувайте, візки бувають різні. Так-так! Найрізноманітніші ... І кожен з них виконує певну функцію. Тому, давайте, докладніше розглянемо основні види кухонних візків. Отже ...
Види
Сучасний виробник пропонуємо нам широкий вибір кухонних візків. Вони відрізняються за своїм дизайном, матеріалом виконання і призначенням. Найпоширенішими матеріалами, які використовують для виготовлення даного обладнання вважаються: нержавіюча сталь, дерево (найчастіше клен), скло, а також, їх комбінація.
Порада: Сталевий візок є оптимальним варіантом для ресторану або їдальні. Він міцний і досить простий в гігієнічній обробці. На цей «возик» можна багато навантажити, та й відмивати його не складно.
Кухонні візки можуть мати не тільки столик, ніжки і коліщатка, а й шухлядки, полички, шафки або стійки. Дизайн таких виробів передбачає безліч варіацій. Так що, Ви запросто підберете для себе відповідне обладнання. Головне, щоб візок вписувалася в загальну атмосферу закладу, і підкреслювала його інтер'єр. В даний час існує декілька основних видів професійних кухонних візків. До них відносяться:
Порада: Сталевий візок є оптимальним варіантом для ресторану або їдальні. Він міцний і досить простий в гігієнічній обробці. На цей «возик» можна багато навантажити, та й відмивати його не складно.
Кухонні візки можуть мати не тільки столик, ніжки і коліщатка, а й шухлядки, полички, шафки або стійки. Дизайн таких виробів передбачає безліч варіацій. Так що, Ви запросто підберете для себе відповідне обладнання. Головне, щоб візок вписувалася в загальну атмосферу закладу, і підкреслювала його інтер'єр. В даний час існує декілька основних видів професійних кухонних візків. До них відносяться:
- сервіровочні візки (портативні столики-візки)
Дані пристосування використовуються для перевезення готових страв з кухні в зал. Також вони можуть застосовуватися в якості сервірувальних столиків (на них сервірують страви) або спеціальних місць для зберігання інвентарю.
Зазвичай, такі візки мають суцільнозварний сталевий каркас (але можливо і інше виконання, наприклад, дерево). Вони виконані у вигляді компактних столиків чи шафок квадратної або прямокутної форми. Передбачені поворотні коліщата з гальмівними механізмами. Стільниця виготовляється з дерева або металу (можлива також комбінація інших матеріалів).
Зазвичай, такі візки мають суцільнозварний сталевий каркас (але можливо і інше виконання, наприклад, дерево). Вони виконані у вигляді компактних столиків чи шафок квадратної або прямокутної форми. Передбачені поворотні коліщата з гальмівними механізмами. Стільниця виготовляється з дерева або металу (можлива також комбінація інших матеріалів).
- візки для транспортування гастроємкостей
Такі візки призначені для транспортування різних гастроємкостей до ліній роздачі. Вони виконані з нержавіючої сталі. Тип конструкції - стелажний. Передбачено спеціальні направляючі, на які встановлюються гастроємкості. Вироби оснащені коліщатками з стоп-механізмами.
- візки для тарілок
Вони використовуються для переміщення, складування, а також, сушки посуду (тарілок). Візки цього типу мають сталевий каркас, полички-гратки і спеціальні лотки або піддони, в які стікає вода.
- візки-шпильки
Ці візки застосують для зберігання або транспортування підносів, листів і піддонів. Вони мають вигляд високих багаторівневих конструкцій, виконаних з нержавіючої сталі. Передбачено дві пари коліс, одна з яких оснащена гальмівним пристроєм.
- візки для ротаційних печей
Вироби даного виду використовують в поєднанні з ротаційними печами. На них встановлюються підноси з мучними заготовками і поміщаються в піч. Прикріплюються візки до спеціальних обертових пристроїв, розташованих у верхній частині робочої камери. Під час готування ці візки крутяться і забезпечують рівномірне приготування їжі. Фіксацію гастроємкостей з їжею забезпечують спеціальні обмежувачі направляючих або запірні рейки. Кількість рівнів в даному обладнанні може варіювати. Матеріал виготовлення - нержавіюча сталь. Термін інтенсивної експлуатації - не менше 60 місяців.
Переваги використання кухонних візків
Заклади громадського харчування, які застосовують у своїй діяльності кухонні візки, мають такі переваги:
- Наявність додаткового місця для зберігання посуду, харчових продуктів, заготовок для страв, інвентарю і столових приладів.
- Забезпечення додаткового простору для готування їжі (це дуже важливо для маленьких кухонь; візок можна розмістити де завгодно і він не буде блокувати прохід).
- Можливість подачі великої кількості готових страв в зал (за допомогою цього обладнання можна відразу обслужити не одного клієнта, а набагато більше);
- Транспортування брудного посуду і столових приладів (завдяки візку можна оперативно прибрати брудне кухонне начиння з декількох столів)
- Переміщення продуктів по виробничих приміщень (це означає, що Ви можете навантажити потрібну кількість харчової сировини на візок і швиденько розвести по місцях призначення).
І ще ...
Ну що ж, ось ми і підійшли до фіналу. Все найцікавіше і корисне Ви вже прочитали. Нам залишилося тільки нагадати Вам, що на сторінках сайти ЗТО «Олегія» Ви запросто знайдете високоякісне, надійне і недороге обладнання для торгових підприємств або закладів громадського харчування. У нас є все для комплектації будь-якого супермаркету, магазину, ресторану, кафе, бару, їдальні, піцерії, точки фаст фуду і т.п. Звертайтеся до наших фахівців. Вони радо підберуть для Вас найкращі варіанти.