Зателефонуй зараз! Отримуй -5% від ціни!
Індукційні плити - новий рівень розвитку кухонної техніки
Порівняно недавно індукційні плити завоювали світовий ринок кухонної техніки. Вони надійні, зручні і безпечні. Ось, уявіть собі ситуацію, Ви ненавмисно торкаєтеся до вручений поверхні індукційної плити, і ... Абсолютно нічого. Ви навіть не відчуєте найменшого тепла. А спробуйте програти ту ж ситуацію з газовою або електричною плитою. Ну звичайно! В даному випадку опік Вам гарантований. Тому, індукційна плита по праву є новим щаблем розвитку професійного обладнання для закладів громадського харчування.
Секрети роботи індукційної плити: переваги і недоліки
Щоб зрозуміти плюси і мінуси індукційних плит, необхідно розібратися з принципом роботи цих агрегатів.
Отже, індукційна плита виготовлена з стеклокерамического матеріалу. Вона має спеціальні комфорки, які не нагріваються, а просто передають тепло дну посуду. Саме тепло утворюється в процесі взаємодії мідної котушки і високочастотного електричного струму. Таким чином, сковороди і каструлі швиденько нагріваються, а разом з тим і нагрівається їх вміст. Важливо, що при індукційному нагріванні втрати тепла мінімальні, а швидкість нагріву посуду значно перевищує показники плит інших типів.
Цікавою особливістю індукційних плит є те, що без посуду вона не включається. Якщо 70% поверхні комфорки не зайняте, то працювати такий агрегат не буде. Також, хочемо зауважити, що для приготування їжі, на подібній плиті, Вам знадобляться сковороди і каструлі з феромагнітними властивостями.
Переваги індукційних плит
Як будь-яка кухонна техніка, індукційна плита має свої переваги і недоліки. Найбільш яскравими і «важкими» перевагами даного обладнання вважаються:
безпеку використання (краю комфорки не нагріваються, а після зняття посуду панель залишається трохи теплої, а не гарячою);
економічність (витрата електроенергії значно менше, ніж у звичайної електричної плити);
простата обслуговування (поверхню плити гладка, тому на ній не скупчуються забруднення);
можливість установки точної температуру готування (за лічені секунди споживач може змінити (вказати) необхідну температуру приготування страви);
широкий діапазон потужності;
функціональність
Вимоги по експлуатації індукційних варильних поверхонь
Як бачимо, плюсів у індукційних плит безліч, але і мінуси у них теж є:
крихкість конструкції (плити цього тика виготовлені зі склокераміки, тому їх монтаж необхідно проводити досить дбайливо, щоб не утворилися тріщини);
місце установки варильної поверхні (не рекомендується ставити індукційні плити поблизу металевої техніки, оскільки електромагнітне поле може викликати перебої в роботі цих пристроїв);
посуд (для даних варильні поверхні необхідна особлива посуд, яка володіє феромагнітними властивостями);
вартість (індукційні плити дорожчі, ніж звичайні).
Незважаючи на деякі недоліки індукційних плит, плюсів у них набагато більше. Тому, сучасний споживач, все частіше зупиняє свій вибір на цьому якісному і практичному обладнанні.