Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/zharochni-shafi-konstrykciya-vidi-ta-kriter%D1%96%D1%97-viboru.html

Жарочні шафи: конструкція, види і критерії вибору

Жарочні шафи: конструкція, види і критерії вибору
2017-10-26
Будь-яка професійна кухня не може обійтися без цього агрегату. Жоден кухар не ризикне без нього готувати соковите мяско, смачну рибку і овочі. Ну що, Ви здогадалися, про що піде мова? Абсолютно вірно! У даній статті ми розповімо Вам про жарочні шафи: ознайомимося з їх функціональними можливостями і видами, а також, зазначимо основні критерії вибору цієї техніки. Отже, сідайте зручніше в свій «трон». Ми починаємо розповідь ...
jarochnui shkaf
Жарочна шафа - це свого роду універсальний агрегат. З її допомогою кулінар запросто приготує дивовижні м'ясні, рибні, овочеві страви, а також, хлібобулочні вироби. Зовні дане обладнання виглядає як металева коробка з подвійними стінками і теплоізоляцією. На лицьовій панелі пристрою розміщується панель управління.
Усередині шафи є секції (зони), кожна з яких може функціонувати окремо один від одного. Нагрівання робочих зон здійснюється за рахунок ТЕНів. Максимальна температура всередині камери становить 320 град. При цьому час розігріву шафи не перевищує 30 хвилин.
Порада: Кондитерські листи і гастроємкості з продуктами завантажуйте в камеру тільки тоді, коли повітря всередині агрегату досить нагріте.
Страви, приготовані в духовці, набувають хрустку скоринку, але залишаються досить соковитими. Специфічний присмак «димку» створює враження, що їжа готувалася на вугіллі. Варто зазначити, що такі страви мають величезну популярність серед людей, які піклуються про своє здоров'я і хочуть їсти не тільки корисну, але й смачну їжу.

Види

Професійні пекарські шафи діляться за типом теплообміну. Наприклад:
  • шафи з природною конвенцією (теплообміном);
  • шафи з примусовою конвенцією.
Устаткування з природною конвенцією має просту конструкцію і принцип роботи. Воно є досить розповсюдженним і доступним за ціною. Важливо, що в такій шафі продукти, які готуються на нижніх секціях, нагріваються повільніше, ніж ті, що знаходяться зверху. Це зручно, коли Вам потрібно одночасно приготувати продукти, що вимагають різну ступінь нагріву (наприклад, м'ясні стейки і овочі-гриль). Але, якщо Ви готуєте їжу, яка потребує однакової міри «смаження», то Вам доведеться переставляти листи місцями, а також, перевертати їжу в самих ємностях.
vidu jarochnuh shkafov
Жарочні шафи з примусовим теплообміном більш функціональні і практичні. Нагріте повітря всередині камери розподіляється рівномірно. Це можливо за рахунок вентилятора, вмонтованого в задню стінку робочої камери. Таким чином, Вам не доведеться міняти гастроємкості місцями і «потіти» над створенням страви. У таких шафах можна не тільки смажити, а й тушкувати, пекти або смажити будь-які ласощі. Коштують дані прилади на порядок дорожче, ніж їх «брати» з природним способом теплообміну.

Критерії вибору

Підбираючи професійну жарочну шафу, зверніть увагу на наступні критерії:
1. Тип харчування (газовий або електричний).
На кухнях більшості закладів громадського харчування найчастіше зустрічаються електричні шафи. Вони більш зручні і економічні.
2. Потужність.
Даний показник залежить від кількості секцій. Односекційні агрегати мають найнижчу потужність (від 3,6 кВт). Трьох-і чотирьохсекційного прилади мають набагато вищу потужністю (30 кВт і більше).
3. Розмір робочих зон і кількість секцій.
Від цього критерію залежить продуктивність шафи. Врахуйте, що для маленького закладу громадського харчування підійде односекційний обладнання, а для закладу з великою прохідністю слід придбати двох-або трисекційну установку.
4. Температурний діапазон.
Зазвичай, жарочні шафи функціонують в температурному діапазоні від +20 до +270 град. Але існують моделі, які нагріваються до 320 град.
Порада: Щоб готувати різноманітні страви і «по-багатому», беріть дво- або  трисекційну шафу з максимальним температурним показником.

kypit jarochnui shkaf
Наостанок

Вибір жарочної шафи є вельми копіткою і серйозною справою. Фахівці нашого підприємства допоможуть Вам без особливих труднощів впоратися з цим завданням. Ми підберемо для Вас найкращі вироби, яіе задовольнять всі Ваші вимоги.
Обладнання ЗТО «Олегія» - це НАДІЙНО, ДОСТУПНО і якісно!

Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /olegiya.com.ua/www/index.php on line 125