Array
(
    [0] => Array
        (
            [name] => Русский
            [code] => ru
            [image] => ru.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/how-to-open-a-dining-room.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=yak-vidkrutu-stolovy.html
            [id] => 2
            [url_artical] => podskazki-dlya-nachinayushih-predprinimatelej-kak-otkryt-stolovuyu-s-nulya.html
        )

    [1] => Array
        (
            [name] => Ukrainian
            [code] => ua
            [image] => ua.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/podskazki-dlya-nachinayushih-predprinimatelej-kak-otkryt-stolovuyu-s-nulya.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=yak-vidkrutu-stolovy.html
            [id] => 3
            [url_artical] => yak-vidkrutu-stolovy.html
        )

    [2] => Array
        (
            [name] => English
            [code] => en
            [image] => gb.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/yak-vidkrutu-stolovy.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=yak-vidkrutu-stolovy.html
            [id] => 1
            [url_artical] => how-to-open-a-dining-room.html
        )

)
Русский Ukrainian English
063 686-23-89
057 780-57-30
050 303-40-24
098 930-74-54
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
info@olegiya.com.ua
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Підказки для підприємців-початківців: як відкрити їдальню з нуля?

Підказки для підприємців-початківців: як відкрити їдальню з нуля?
2017-08-09
Найпопулярнішими закладами громадського харчування є ресторани, закусочні, кафе, піцерії та бари. На жаль, проте їдальні до цього списку не входять. А, як Ви думаєте, чому? Відповідь досить проста і банальна. Більшість людей асоціюють такі заклади з чимось «старомодним» і нудним. Тому, відвідувати подібні місця не хочуть.
«Підковані» підприємці називають свої столові «ресторанами». Так, звучить ефектніше і привабливіше. Якщо Ви вирішили відкрити їдальню з нуля, піднесіть її по-новому. Додайте в заклад «соковиту» родзинку. Зробіть, так, щоб Вашим клієнтам було цікаво і комфортно. Пам'ятайте, що найкраще нове - це давно забуте старе.
otkrut stolovyu
У даній статті ми підкажемо Вам, як відкрити прибуткову їдальню. Дамо корисні поради і розповімо маленькі секрети, які допоможуть втілити в життя мрії про власний бізнес. Ви готові наблизитися на крок до заповітного бажання? Тоді, поїхали!

Реєстрація їдальні

Щоб все було по-чесному і законно, необхідно зареєструвати свою діяльність. Для даного проекту (їдальні) - оптимальний варіант ІП (індивідуальне підприємництво). Якщо ж у Вас будуть постачальники сировини, оформлення, як юридичні особи, тоді і Вам доведеться реєструватися, як юридична особа.
Також, не забудьте отримати дозволи СЕС та пожежної інспекції.

Приміщення для їдальні

Розташування їдальні грає вирішальну роль в розвитку Вашого бізнесу.
Приділіть особливу увагу пошуку місця для свого закладу. Не рекомендуємо відкривати їдальню біля бізнес-центру. Кращими варіантами для Вашого закладу стануть:
• великі транспортні розв'язки;
• перші поверхи торгових центрів;
• території виробничих підприємств;
• навчальні заклади;
• вокзали.
Пам'ятайте, приміщення їдальні повинна відповідати будівельним нормативам і мати два виходи. Зал обслуговування відвідувачів і харчоблок потрібно розділяти.

oborydovanie dlya stolovoi
Устаткування для їдальні

Купуючи обладнання для їдальні, врахуйте площа, яку Ви знімаєте. Не женіться за дешевими приладами і технікою, адже їх якість сумнівна.
Устаткування для їдальні прийнято ділити на три види:
• обладнання для залу;
• пристосування для варіння, оброблення, нарізки і шинкування продуктів;
• шафи для зберігання кухонного інвентарю;
• посуд.
stolovaya
ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЗАЛУ:
• столи та стільці;
• столики для підносів;
• відкрита вітрина для прийому брудного посуду.

Асортимент страв

Природно, що меню власної їдальні Ви створюєте самостійно. Все залежить від Ваших можливостей і переваг. Але зауважте, що страви повинні бути різноманітними.
Пропонуємо Вам наступний зразок меню:
1. Перші страви (не менш трьох видів): солянка, борщ, суп харчо;
2. Гарніри: картопляне пюре, гречка і макарони;
3. Для гарніру: котлета, смажена риба, відбивна, овочева піджарка;
4. Салати: вінегрет, цезар, олів'є;
5. Десерти: млинці, сирники, кекси;
6. Напої: компот, чай, сік, каву.
Важливо: Їдальня розрахована на клієнтів з середнім рівнем достатку. Тому ціни на Вашу продукцію не повинні кусатися.

menu stolovoi
Постачальники продуктів

Купуйте продукти на дрібнооптовому ринку або укладіть договір, щоб Вам щодня привозили необхідну продукцію. Можете, звичайно, закуповуватися і великим оптом. Такий варіант більш вигідний, так як обійдеться на 15% дешевше. Тільки, в даному випадку, подбайте, щоб у Вас було достатньо місця для зберігання продуктів.

Персонал

До підбору робочого персоналу поставтеся максимально серйозно. Пам'ятайте, це серце Вашого закладу. Нехай воно виконує свої функції без перебоїв. Для відкриття невеликої їдальні Вам будуть потрібні наступні співробітники:
• керуючий;
• два кухарі;
• два працівника лінії роздачі;
• посудомийка;
• касир;
• підсобний робітник;
• прибиральниця.

personal stolovoi
Реклама

Рекламувати столову досить непросто. Стандартні прийоми маркетингу не дадуть потрібного ефекту. Тому, проявіть фантазію і попрацюйте над вивіскою. Зробіть її барвистою і привабливою. Не забудьте про яскраві листівочки. Розвісьте їх у людних місцях. Обов'язково зробіть штендер (рекламний щит) і виставте його перед закладом. Він теж приверне Вам відвідувачів.

Витрати і прибутоки їдальні

Багато факторів впливають на ступінь витрат даного закладу. Наприклад, вартість орендної плати, зарплата персоналу, податки, витрати на покупку сировини і інші непередбачені грошові витрати.
Якщо ви вміло розподіліть свої витрати, тоді у Вашому бюджеті не буде дірки!
Розмір доходів їдальні на 50% залежить від самого власника. Будете ретельно займатися своїм бізнесом, і просувати його - отримаєте щедрі плоди. Мало зняти приміщення, підібрати працівників, купити обладнання і скласти меню. Потрібно жити власним «дітищем», пестити його і леліяти. Пам'ятайте, чим більше вкладаєте - тим більше маєте!
Якщо Ви ще не вирішили, яке обладнання придбати для власної їдальні, тоді наші фахівці підкажуть і підберуть для Вас найкращі моделі даної техніки. Будьте впевнені - ми допоможемо Вам зробити правильний вибір.
Працювати з нами вигідно і просто!