Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/vse-sho-vi-hotili-znati-pro-kutteri.html

Все, що Ви хотіли знати про куттери

Все, що Ви хотіли знати про куттери
2018-01-12
У нашій статті мова піде про одне з найважливіших, функціональних і практичних пристосувань на професійній кухні. Здогадалися про що? Вірно! Сьогодні ми поговоримо про куттери. Дане обладнання є ідеальним помічником для кухаря. Воно дозволяє швидко і якісно приготувати соус, мус, паштет, майонез, крем-суп і навіть тісто. Такий агрегат бездоганно подрібнює горіхи, шоколад, сухофрукти, зелень, сир, м'ясо та інші продукти. Він обов'язково знайде своє місце і стане незамінним в кафе, ресторанах, столових, барах, піцеріях, кондитерських і м'ясо-ковбасних цехах. Як бачите, куттери, - ох, які важливі предмети на кухні! Тому, ми вирішили детальніше розповісти про цю «чудо-техніку». Тут Ви дізнаєтеся про кращих виробників даних приладів, а також, знайдете відповідь на питання про те, як не помилитися, обираючи подібне обладнання. Отже, ми починаємо!

kytter
Пристрій куттера

По-перше, давайте визначимося з тим, як же влаштований кутер. Повірте, все досить просто! На станині закріплена чаша і ріжучий механізм, який складається з декількох серповидних або прямих ножів. Ці ножі поперемінно занурюються в відкриту або закриту чашу і подрібнюють продукт. Даний агрегат має як мінімум два ножа, що обертаються з частотою від 1000 до 3000 оборотів за хвилину. Форма заточки леза визначається якістю подрібнення сировини, а також енерговитратами. Це може бути маловигнута лінія складної геометричної форми або клиноподібна заточка. Як правило чаша такого обладнання виконана зі сталі, а кришка - з міцного пластику. Варто відзначити, що невеликі промислові підприємства використовують куттери з об'ємом чаші від 15 до 125 літрів, а більші виробництва - віддають перевагу агрегатом з чашею від 125 літрів. Для закладів громадського харчування буде досить приладу з чашею маленького обсягу (3-15 літрів).

ystroistvo kyttera
Класифікація куттерів

Ні для кого не секрет, що куттери бувають різні. Найчастіше таке обладнання розрізняються за наступними критеріями:
1. За обсягом:
  • моделі з маленькою чашею (3-15 літрів);
  • прилади з чашею середнього обсягу (15-125 літрів);
  • обладнання з великою чашею (від 125 до 450 літрів).
2. За типом чаші:
  • відкриті;
  • вакуумні (мають вакуумний вбудований насос; вони здійснюють більш делікатне подрібнення продуктів; фарш виходить неймовірно ніжним з максимально однорідною консистенцією).
3. За формою ножа:
  • куттери з серпоподібними ножами (подрібнюють м'ясо та інші продукти до стану пюре);
  • прилади з прямими ножами (подрібнює харчову сировину більшими шматочками).
4. За способом розташування:
  • настільні (з об'ємом чаші до 30 літрів);
  • напольні (обсяг чаші від 30 літрів).

kytter professijnalnui
Відмінність куттера від блендера і м'ясорубки

Звичайно, замість куттера Ви можете використовувати блендер або м'ясорубку, але повірте даний агрегат на порядок вище за функціональністю, ніж його кухонні «побратими». Куттер набагато швидше подрібнить продукти або зробить фарш. Наприклад, для створення однієї порції фаршу йому потрібно не більше 5 хвилин. За допомогою цього обладнання можна переробляти не тільки свіже, але і заморожене м'ясо. Варто зауважити, що одним і тим же куттером Ви можете нарізати продукти маленькими, середніми або великими шматочками. Їжа в даному агрегату не стискається, як в м'ясорубці, тому залишається соковитою і зберігає максимум корисний речовин.

Призначення професійних куттерів

Більшість продовольчих торгових підприємств і закладів громадського харчування використовують куттери, як допоміжні кухонні машини, які дозволяють вирішити відразу кілька завдань. І це не дивно, адже такі агрегати прекрасно поєднують в собі функції міксера, блендера, овочерізки і м'ясорубки. Давайте, детально розглянемо основні області застосування професійних куттерів.
  • Приготування гарнірів і супів.
За допомогою куттера Ви можете запросто приготувати будь-яке пюре (картопляне, кабачкової, морквяне, бурякове, гарбузове, фруктове і т.д.), збити омлет або білки для сирної запіканки, а також, створити надивно смачний крем-суп.
  • Приготування кондитерських виробів.
Куттер легко подрібнить горіхи, фрукти і ягоди. Він ідеально збиває крем або сирну масу. Завдяки дивовижним можливостям даного пристрою Ви без проблем замішаєте тісто для приготування кексів, тортів, млинців та печива. У куттері можна приготувати будь-які емульсії і глазур.
kytter dlya farsha
  • Перемелювання фаршу і приготування інших м'ясних страв.
За допомогою куттера можна зробити фарш будь-якої консистенції. Даний агрегат легко нарубає м'ясо великими шматочками або дуже дрібно перетерти до консистенції паштету і суфле.
  • Подрібнення харчових продуктів.
Завдяки куттера Ви маєте можливість швидко подрібнити зелень, сир, цибуля, часник, горіхи, чорнослив та інші овочі. Такий прилад бездоганно подрібнює хліб (сухарі) для панірування або додавання в фарш.
  • Приготування соусів.
У куттері можна запросто приготувати будь-який соус. Ця кухонна машина одночасно подрібнює інгредієнти і збиває. Отже, Ви без проблем створите густий соус (з великими шматочками продуктів) або рідкий.

Популярні виробники куттеров

Ні для кого не секрет, що італійські та французькі компанії є світовими лідерами у виробництві професійних куттеров. На сьогоднішній день найпопулярнішими брендами вважаються:
proizvoditeli kytterov
  • Robot Coupe
Дана фірма випускає більше 20 моделей куттеров, які застосовують на малих і середніх підприємствах (торговельними або харчових). Вона зарекомендувала себе як надійний виробник компактного і безшумного обладнання.
  • Fimar
Компанія Fimar виробляє одні з найбезпечніших і екологічно чистих куттеров. Її продукція повністю відповідає найсуворішим вимогам і нормам якості. Кухонні машини цього бренду - лідери у своєму роді!
  • Mastro
Це підприємство є виробником недорогих, але досить якісних професійних куттерів, які часто використовую в закладах громадського харчування і промислових цехах.
  • Sirman
Компанія виробляє багатофункціональні настільні і стаціонарні куттери, які відомі в усьому світі.

Основні правила вибору куттерів

Перш ніж купити професійний куттер, визначитеся з його розмірами і продуктивністю. Також, дайте собі відповідь на питання про те, для чого буде використано такий пристрій. Тільки після вирішення вищевказаних завдань, приступайте до вибору даного обладнання.
Врахуйте, всі деталі, які стикаються з харчовими продуктами, повинні бути виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі. Зверніть увагу на ножі. Вони повинні бути не тонкими і добре заточеними. Якщо, лезо хлипке, то воно може зламатися при роботі з твердими продуктами.
noji kyttera
Для маленьких або середніх закладів громадського харчування підбирайте куттери з об'ємом чаші в 3-15 літрів. Вони компактні, але для подрібнення невеликої кількості продуктів або переробки фаршу - підійдуть ідеально. Великим закладам громадського харчування, які користуються попитом серед відвідувачів, слід обзавестися КУТТЕР з об'ємом чаші 20 літрів і більше.
Важливо: Якщо Ви хочете, щоб кутер не тільки здрібнів продукти і робив фарш, тоді купуйте моделі з великою кількістю насадити. У цьому випадку Ви зможете готувати соуси, пюре, тісто, креми, паштети й інші ласощі.

kytter vubor
Додамо до вищесказаного

Прочитавши цю статтю, Ви подумаєте і скажете: «Так! Куттер - це важлива річ на кухні. Потрібно обов'язково придбати таке обладнання!». І ми повністю з Вами згодні. Адже, куттер стане для Вас найкращим помічником, без якого неможливо створити безліч дивовижних страв. Врахуйте, не можна економити на тій техніці, від якої Ви хочете отримати серйозну віддачу! Робіть покупки з розумом ...
Ще ми хочемо нагадати, що фахівці підприємства «Олегія» завжди раді допомогти Вам з вибором професійного кухонного обладнання. Ми запросто підкажемо найоптимальніший варіант для Вашого закладу. Працювати з нами не тільки вигідно, але і надійно!

Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /olegiya.com.ua/www/index.php on line 125