Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/stravu-dlya-fast-fydy-iz-jarkoi-meksuku.html

Страви для фаст-фуду з жаркої Мексики

Страви для фаст-фуду з жаркої Мексики
2017-11-27
Мексиканська кухня - це ситно, просто і смачно! Вона є істинним раєм для м'ясоїдів. Адже тут обожнюють використовувати даний продукт у всіх його варіаціях. Не секрет, що мексиканці люблять гостру їжу. Вони вважають за краще вживати їжу «з перчинкою». І це не дивно! Тонкий і яскравий смак мексиканських страв вражає смакові рецептори, навіть найвибагливіших гурманів. Варто зазначити, що для приготування таких страв не потрібно спустошувати свій гаманець, купуючи дорогі і важкодоступні інгредієнти. Все, що Вам може знадобитися є в звичайних супермаркетах і магазинах. Так що, не будемо втрачати час дарма! Давайте, впритул наблизимося до цієї «вибуховий» кухні ...

meksikanskiy fast fyd
«Універсальний» коржик

Щоб приготувати такі популярні мексиканські закуски, як: кесаділья, такос, буріто і фахітос, необхідні універсальні коржі, під назвою тортильї. Вони виготовляються з кукурудзяного або пшеничного борошна. Важливо, що тортильї часто їдять замість хліба. Їх випікаю або смажать, а потім, подають просто так, або наповнюють начинкою і згортають.
Традиційно тортильї готують на відкритому вогні в глиняній ємності. Так вони виходять хрусткими і не сухими. Але ми знаємо простий рецепт, за яким Ви зможете легко приготувати ці мексиканські коржі на звичайній сковорідці.
Отже ...
На вісім порцій Вам потрібно взяти:
  • борошно (пшеничне або кукурудзяну) - 300 г;
  • маргарин - 50 г;
  • теплу воду - ½ склянки;
  • сіль.
Для початку, просійте борошно в миску і додайте в неї натертий на термі маргарин. Потім, посоліть за смаком. Поступово введіть теплу воду і вимішайте тісто. Воно повинно бути еластичним. Розділіть тісто на вісім кульок; накрийте серветкою і дайте постояти близько двадцяти хвилин. Розкачайте кожну кульку в корж діаметром 10-12 сантиметрів. Врахуйте, що занадто тонкі тортильї будуть дуже сухими. Добре розігрійте сковороду і випікайте на ній коржі. Масло для смаження не потрібно. Коли корж трохи підрум'яниться, переверніть його на іншу сторону. Ось, власне кажучи, і все.
Такі тортильї Ви можете використовувати для приготування смачних мексиканських закусок, рецепти яких ми напишемо Вам нижче.

kesadiliya recept
Кесаділья

Кесаділья - це складений навпіл коржик з начинкою. У класичному варіанті тортилью начиняють тільки сиром і обсмажують у фритюрі або на сковорідці до повного його розплавлення. Також, можна додати куряче м'ясо, овочі та гриби. У будь-якому випадку, страва виходить дуже смачним і апетитним.
Рецепт кесадільі з куркою
Складові:
  • тортильї (коржі) - 3;
  • куряче філе - 2;
  • сир - 150 г;
  • консервовані ананаси - 8 кілець;
  • масло для смаження;
  • сіль;
  • перець.
Приготування:
Поперчіть і посоліть куряче філе, а потім обсмажте його на сковорідці. Остуджене м'ясо наріжте невеликими кубиками. Викладіть на половину коржа шарами: тертий сир, куряче філе, ананас і знову сир. Накрийте начинку другою половиною тортильї. Потім, розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте на ній кесадільі з двох сторін.
Як бачите, приготувати таку страву - досить просто. Так що, цей рецепт Ви сміливо можете додавати в свою скарбничку.

tortas
Мексиканські гарячі сендвічі

Тортас - це улюблене блюдо, яке жителі Мексики їдять на обід. Воно виглядає, як гарячий сендвіч з м'ясною і овочевою начинкою. Булочки для тортаса випікають, а потім підсмажують. М'ясо (зазвичай використовують свинину або курку) обсмажують з зеленою цибулею. Потім формують сендвіч: в середину булочки кладуть овочі, м'ясо і соус. Така їжа користується величезною популярністю. Вона ситна і недорога.

Тако (такос)

Такос є найпоширенішою мексиканської закускою. Вона складається з тортильї і начинки. Таке блюдо їдять без столових приладів. Просто, складають корж навпіл і насолоджуються неймовірним смаком даної страви. Зауважте, що начинка в тако може бути найрізноманітнішою. Наприклад: морепродукти з овочами, яловичина з бобами, м'якоть мексиканського кактуса з курячим філе і т.д. Як бачите, є, де розвернутися. Ну, а ми приводами Вам рецепт такос з яловиче-овочевим наповненням.
Складові:
  • тортильї - 6;
  • яловичина - 300 г;
  • болгарський перець - 1;
  • гострий перець - 1;
  • помідор - 1;
  • цибуля - 1;
  • кінза - 1 пучок;
  • часник - 1 зубчик;
  • лайм - 1/2;
  • рослинна олія - ​​2 ст. л;
  • сіль;
  • цукор;
  • приправи за смаком.
takos
Приготування:
Яловичину наріжте дрібними кубиками, посоліть і поперчіть. Обсмажте на сковорідці. Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте. Для маринаду знадобитися сік половини лайма, щіпка солі і цукор, а також приправи (коріандр, сухі ароматні трави). Поставте цибулю в холодне місце на годину для маринування. Потім відіжміть з неї зайву рідину. Далі займіться приготуванням томатної пасти. Для цього беремо помідор, знімаємо з нього шкірку і дістаємо насіння. М'якоть рубаємо на дрібні кубики. Беремо половину гострого перцю і теж дрібно нарізаємо. У розігрітій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо м'якоть помідора і перцю. Додаємо сіль, цукор, сухий чилі. У підсумку виходить дуже гострий і густий соус. Кінзу дрібно нарізаємо і змішуємо з маринованою цибулею і часником. Перець болгарський і половинку гострого рубаємо трохи крупніше, ніж на соус і з'єднуємо. На кожну тортилью викладаємо 2 ст. ложки м'яса, 1 ст. ложку маринованої цибулі з зеленню, томатний соус, а також, перець солодкий і гострий. Коржик складаємо навпіл і рівномірно розподіляємо в ньому фарш. І, вуаля, - такос готові!

Мексиканські «ослики»

Далі, поговоримо про віслюках. Ви здивовані? Не варто. У перекладі з мексиканського, осликами називають популярну закуску буріто. А все тому, що ці тварини переносять вагу важчу власної. Аналогія проста: на тортильї, яка використовується в буріто лежить дуже, ну дуже, багато начинки. Через таку кількісті начинки і назвали це блюдо буріто. Варто відзначити, що дана страва може бути не тільки м'ясною, рибною або овочевою, але і фруктовою. Тут особливих обмежень немає. Всі їдять, як хочуть і що хочуть.

fahitos
Підсумок

Ось ми і відкрили для Вас дверцята в світ мексиканського фаст-фуду. Сподіваємося, інформація була максимально корисною. Ще, хочеться додати, що для приготування різної смакоти Вам знадобитися професійне обладнання. У нас Ви запросто знайдете все те, що необхідно для Вашого закладу. Фахівці підприємства «Олегія» підберуть для Вас найкращі моделі кухонної техніки і не тільки. Також ми виготовляємо обладнання за індивідуальними параметрами. Завжди раді здійснити Ваші замовлення!