Страви для фаст-фуду з жаркої Мексики
2017-11-27
Мексиканська кухня - це ситно, просто і смачно! Вона є істинним раєм для м'ясоїдів. Адже тут обожнюють використовувати даний продукт у всіх його варіаціях. Не секрет, що мексиканці люблять гостру їжу. Вони вважають за краще вживати їжу «з перчинкою». І це не дивно! Тонкий і яскравий смак мексиканських страв вражає смакові рецептори, навіть найвибагливіших гурманів. Варто зазначити, що для приготування таких страв не потрібно спустошувати свій гаманець, купуючи дорогі і важкодоступні інгредієнти. Все, що Вам може знадобитися є в звичайних супермаркетах і магазинах. Так що, не будемо втрачати час дарма! Давайте, впритул наблизимося до цієї «вибуховий» кухні ...
«Універсальний» коржик
Щоб приготувати такі популярні мексиканські закуски, як: кесаділья, такос, буріто і фахітос, необхідні універсальні коржі, під назвою тортильї. Вони виготовляються з кукурудзяного або пшеничного борошна. Важливо, що тортильї часто їдять замість хліба. Їх випікаю або смажать, а потім, подають просто так, або наповнюють начинкою і згортають.
Традиційно тортильї готують на відкритому вогні в глиняній ємності. Так вони виходять хрусткими і не сухими. Але ми знаємо простий рецепт, за яким Ви зможете легко приготувати ці мексиканські коржі на звичайній сковорідці.
Отже ...
На вісім порцій Вам потрібно взяти:
Традиційно тортильї готують на відкритому вогні в глиняній ємності. Так вони виходять хрусткими і не сухими. Але ми знаємо простий рецепт, за яким Ви зможете легко приготувати ці мексиканські коржі на звичайній сковорідці.
Отже ...
На вісім порцій Вам потрібно взяти:
- борошно (пшеничне або кукурудзяну) - 300 г;
- маргарин - 50 г;
- теплу воду - ½ склянки;
- сіль.
Для початку, просійте борошно в миску і додайте в неї натертий на термі маргарин. Потім, посоліть за смаком. Поступово введіть теплу воду і вимішайте тісто. Воно повинно бути еластичним. Розділіть тісто на вісім кульок; накрийте серветкою і дайте постояти близько двадцяти хвилин. Розкачайте кожну кульку в корж діаметром 10-12 сантиметрів. Врахуйте, що занадто тонкі тортильї будуть дуже сухими. Добре розігрійте сковороду і випікайте на ній коржі. Масло для смаження не потрібно. Коли корж трохи підрум'яниться, переверніть його на іншу сторону. Ось, власне кажучи, і все.
Такі тортильї Ви можете використовувати для приготування смачних мексиканських закусок, рецепти яких ми напишемо Вам нижче.
Такі тортильї Ви можете використовувати для приготування смачних мексиканських закусок, рецепти яких ми напишемо Вам нижче.
Кесаділья
Кесаділья - це складений навпіл коржик з начинкою. У класичному варіанті тортилью начиняють тільки сиром і обсмажують у фритюрі або на сковорідці до повного його розплавлення. Також, можна додати куряче м'ясо, овочі та гриби. У будь-якому випадку, страва виходить дуже смачним і апетитним.
Рецепт кесадільі з куркою
Складові:
Рецепт кесадільі з куркою
Складові:
- тортильї (коржі) - 3;
- куряче філе - 2;
- сир - 150 г;
- консервовані ананаси - 8 кілець;
- масло для смаження;
- сіль;
- перець.
Приготування:
Поперчіть і посоліть куряче філе, а потім обсмажте його на сковорідці. Остуджене м'ясо наріжте невеликими кубиками. Викладіть на половину коржа шарами: тертий сир, куряче філе, ананас і знову сир. Накрийте начинку другою половиною тортильї. Потім, розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте на ній кесадільі з двох сторін.
Як бачите, приготувати таку страву - досить просто. Так що, цей рецепт Ви сміливо можете додавати в свою скарбничку.
Поперчіть і посоліть куряче філе, а потім обсмажте його на сковорідці. Остуджене м'ясо наріжте невеликими кубиками. Викладіть на половину коржа шарами: тертий сир, куряче філе, ананас і знову сир. Накрийте начинку другою половиною тортильї. Потім, розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте на ній кесадільі з двох сторін.
Як бачите, приготувати таку страву - досить просто. Так що, цей рецепт Ви сміливо можете додавати в свою скарбничку.
Мексиканські гарячі сендвічі
Тортас - це улюблене блюдо, яке жителі Мексики їдять на обід. Воно виглядає, як гарячий сендвіч з м'ясною і овочевою начинкою. Булочки для тортаса випікають, а потім підсмажують. М'ясо (зазвичай використовують свинину або курку) обсмажують з зеленою цибулею. Потім формують сендвіч: в середину булочки кладуть овочі, м'ясо і соус. Така їжа користується величезною популярністю. Вона ситна і недорога.
Тако (такос)
Такос є найпоширенішою мексиканської закускою. Вона складається з тортильї і начинки. Таке блюдо їдять без столових приладів. Просто, складають корж навпіл і насолоджуються неймовірним смаком даної страви. Зауважте, що начинка в тако може бути найрізноманітнішою. Наприклад: морепродукти з овочами, яловичина з бобами, м'якоть мексиканського кактуса з курячим філе і т.д. Як бачите, є, де розвернутися. Ну, а ми приводами Вам рецепт такос з яловиче-овочевим наповненням.
Складові:
Складові:
- тортильї - 6;
- яловичина - 300 г;
- болгарський перець - 1;
- гострий перець - 1;
- помідор - 1;
- цибуля - 1;
- кінза - 1 пучок;
- часник - 1 зубчик;
- лайм - 1/2;
- рослинна олія - 2 ст. л;
- сіль;
- цукор;
- приправи за смаком.
Приготування:
Яловичину наріжте дрібними кубиками, посоліть і поперчіть. Обсмажте на сковорідці. Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте. Для маринаду знадобитися сік половини лайма, щіпка солі і цукор, а також приправи (коріандр, сухі ароматні трави). Поставте цибулю в холодне місце на годину для маринування. Потім відіжміть з неї зайву рідину. Далі займіться приготуванням томатної пасти. Для цього беремо помідор, знімаємо з нього шкірку і дістаємо насіння. М'якоть рубаємо на дрібні кубики. Беремо половину гострого перцю і теж дрібно нарізаємо. У розігрітій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо м'якоть помідора і перцю. Додаємо сіль, цукор, сухий чилі. У підсумку виходить дуже гострий і густий соус. Кінзу дрібно нарізаємо і змішуємо з маринованою цибулею і часником. Перець болгарський і половинку гострого рубаємо трохи крупніше, ніж на соус і з'єднуємо. На кожну тортилью викладаємо 2 ст. ложки м'яса, 1 ст. ложку маринованої цибулі з зеленню, томатний соус, а також, перець солодкий і гострий. Коржик складаємо навпіл і рівномірно розподіляємо в ньому фарш. І, вуаля, - такос готові!
Яловичину наріжте дрібними кубиками, посоліть і поперчіть. Обсмажте на сковорідці. Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте. Для маринаду знадобитися сік половини лайма, щіпка солі і цукор, а також приправи (коріандр, сухі ароматні трави). Поставте цибулю в холодне місце на годину для маринування. Потім відіжміть з неї зайву рідину. Далі займіться приготуванням томатної пасти. Для цього беремо помідор, знімаємо з нього шкірку і дістаємо насіння. М'якоть рубаємо на дрібні кубики. Беремо половину гострого перцю і теж дрібно нарізаємо. У розігрітій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо м'якоть помідора і перцю. Додаємо сіль, цукор, сухий чилі. У підсумку виходить дуже гострий і густий соус. Кінзу дрібно нарізаємо і змішуємо з маринованою цибулею і часником. Перець болгарський і половинку гострого рубаємо трохи крупніше, ніж на соус і з'єднуємо. На кожну тортилью викладаємо 2 ст. ложки м'яса, 1 ст. ложку маринованої цибулі з зеленню, томатний соус, а також, перець солодкий і гострий. Коржик складаємо навпіл і рівномірно розподіляємо в ньому фарш. І, вуаля, - такос готові!
Мексиканські «ослики»
Далі, поговоримо про віслюках. Ви здивовані? Не варто. У перекладі з мексиканського, осликами називають популярну закуску буріто. А все тому, що ці тварини переносять вагу важчу власної. Аналогія проста: на тортильї, яка використовується в буріто лежить дуже, ну дуже, багато начинки. Через таку кількісті начинки і назвали це блюдо буріто. Варто відзначити, що дана страва може бути не тільки м'ясною, рибною або овочевою, але і фруктовою. Тут особливих обмежень немає. Всі їдять, як хочуть і що хочуть.
Підсумок
Ось ми і відкрили для Вас дверцята в світ мексиканського фаст-фуду. Сподіваємося, інформація була максимально корисною. Ще, хочеться додати, що для приготування різної смакоти Вам знадобитися професійне обладнання. У нас Ви запросто знайдете все те, що необхідно для Вашого закладу. Фахівці підприємства «Олегія» підберуть для Вас найкращі моделі кухонної техніки і не тільки. Також ми виготовляємо обладнання за індивідуальними параметрами. Завжди раді здійснити Ваші замовлення!