Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/solodka-vata-trishku-istorii-i-ne-tilku.html

Солодка вата: трошки історії і не тільки ...

Солодка вата: трошки історії і не тільки ...
2018-01-16
Солодка вата - це страва, яка відома всім і кожному. Будь-яка дитина і, навіть, чого лукавити, доросла людина, бажає хоч разочок спробувати такі ласощі. Звичайно! Адже вата, зроблена з цукру, не тільки звучить заманливо, але і виглядає дуже цікаво. А як Ви думаєте, коли «народилася на світ» ця цукрова смакота? Не знаєте?! Тоді ми Вам відповімо. Ще в далекому ХІV столітті в Італії з'явилися це вишукані ласощі. Ось тільки покуштувати їх могли виключно багаті люди. В ті часи, технологія виробництва солодкої вати вимагала високого рівня майстерності. Лише найкращі кондитери могли приготувати даний десерт. І коштувало це задоволення недешево ...
istoriya sladkoi vatu
Починаючи з ХVІІІ століття кухарі стали придумувати різні прикраси з цукрової вати. Популярним було приготування солодкої вати в формі пасхального яйця, в яке додавали золотисті ниточки карамелі. А вже, скількома прізвиськами наділяли цей кулінарний шедевр! В Італії цукрову вату називали «цукровою пряжею», у Франції - «дідової бородою», в Англії - «чарівною солодкою ниточкою», в Німеччині - «цукровою шерстю», а в Америці - «бавовняною солодкістю». Як бачите, прізвиськ у такого десерту хоч відбавляй.
В кінці ХІХ століття, а точніше, в 1897 році Джон Вартон в дуеті з Вільямом Моррісоном створили перший апарат для приготування солодкої вати. Принцип його роботи був досить простий: розтоплений цукор виливався через сито на холодний обертовий барабан, виготовлений з металу. Так виходили солодкі нитки, які швидко збирали в грудку. Варто відзначити, що за аналогічним принципом працюють і сучасні машинки для готування цукрової вати. Ось так світ вперше побачив цей важливий винахід. З тих пір солодка вата стала більш доступною.

sladkaya vata
Види обладнання для виготовлення солодкої вати

Щоб виготовити цей популярний десерт Вам знадобитися спеціальне обладнання. І повірте, його асортимент дуже різноманітний. Зазвичай, апарати для приготування цукрової вати діляться на наступні види:
  • настільні і напольні;
З назви відразу зрозуміло, в чому різниця таких агрегатів: настільні моделі даного обладнання потрібно ставити на якусь поверхню, наприклад, стіл, а ось напольні - на підлогу. Зазвичай напольні установки більш потужні. Вони можуть існувати як повноцінна точка торгівлі солодкою ватою. Як правило, ці апарати оснащені коліщатками, що дозволяє легко їх переміщати і транспортувати.
  • газові та електричні;
Основною відмінністю даних агрегатів є тип енергоспоживання. У газовому обладнанні головку приладу нагріває газ, а двигун працює від акумулятора. Електричні машинки для солодкої вати працюють від електрики. Вони більше підходять для використання в приміщенні, а не на вулиці. Варто відзначити, що газові моделі можуть працювати і в мокру погоду, що дозволяє застосовувати їх в парках, скверах і на інших відкритих майданчиках.
mini-apparat dlya prigotovleniya saharnoi vatu
  • міні-агрегати і великі апарати;
Міні-агрегати для солодкої вати не можуть похвалитися високою продуктивністю. Вони не підходять для виробництва даного десерту з торговою метою. Якщо Ви хочете продавати такі солодощі - тоді купуйте потужний і великий апарат.
  • китайські, американські і вітчизняні;
Як показує практика і відгуки споживачів, найнадійнішими і функціональними можна вважати обладнання для приготування солодкої вати американських виробників. Українські та китайські апарати коштують дешевше, але ось за якістю вони трохи поступаються.
  • бюджетні і дорогі.
У цьому пункті все дуже просто і зрозуміло. Дорогі агрегати для готування цукрової вати мають багато функціональних можливостей (основних і додаткових). Вони володіють високими технічними характеристиками. Таке обладнання ідеально підходить для відкриття точки продажу солодкої вати. Але, якщо Ви не бажаєте заморочуватися - віддавайте перевагу більш дешевим моделям. Функцій звичайно у них замало, але з приготуванням смачненького десерту такі машинки справляються на ура!
Порада: Якщо Ви хочете відкрити точку продажу цукрової вати, тоді Вам необхідно придбати не тільки апарат для її готування, а й додаткове устаткування:
  • захисний купол, який вберігає барабан з солодким продуктом від пилу та інших забруднень;
  • візок для обладнання (знадобитися, якщо Ви вирішили зробити пересувну торговельну точку);
  • намет або торгова стійка.

vubor apparata dlya prigotovleniya sladkoi vatu
Як правильно вибрати апарат для приготування солодкої вати?

Припустимо, Вам потрібно купити апарат для приготування цукрової вати. Тоді, не поспішайте. Візьміть за основу такі критерії, як: висока якість обладнання і економія. Ви здивовані? Хочете, сказати, що ці показники не поєднуються? Повірте, ще як поєднуються! При покупці дорогої, потужної, а також, продуктивної машинки Ви запросто заощадите на витратних матеріалах, електроенергії, часу і нарешті, убережетеся від непотрібних витрат по заміні зламаних деталей. В даному випадку спрацьовує стара приказка: «Скупий - платить двічі» ... Купуйте апарати для солодкої вати тільки у перевірених виробників. Не ведіться на дешеві підробки. Віддавайте перевагу техніці, потужністю від 1000 до 1500 Вт. Її продуктивність буде максимальною. Щоб не мучити клієнтів в довгій черзі, купите агрегат, який може видавати не менше п'яти порцій вати за хвилину. Також придивіться до матеріалу ловителя. Це повинен бути алюміній, а не пластик. Пластмасові уловлювачі менш надійні і зовсім не довговічні.

kypit apparat dlya sladkoi vatu
Підсумок

Як бачите, солодка вата - це популярна страва у багатьох країнах світу. Для її приготування існує маса апаратів. Який саме варіант вибрати - залежить тільки від Вас. Просто, врахуйте наші підказки і вперед! Пам'ятайте, фахівці нашого підприємства завжди раді допомогти Вам з вибором професійного обладнання. Ми легко підкажемо Вам найкращі моделі кухонної техніки.