Array
(
    [0] => Array
        (
            [name] => Русский
            [code] => ru
            [image] => ru.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/delicious-rice-for-all-occasions-how-to-choose-the-right-rice-cooker.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=smachnui-rus-na-vsi-vupadku-juttya-eak-pravulno-pidibratu-rusovarky.html
            [id] => 2
            [url_artical] => vkusnyj-ris-na-vse-sluchai-zhizni-kak-pravilno-podobrat-risovarku.html
        )

    [1] => Array
        (
            [name] => Ukrainian
            [code] => ua
            [image] => ua.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/vkusnyj-ris-na-vse-sluchai-zhizni-kak-pravilno-podobrat-risovarku.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=smachnui-rus-na-vsi-vupadku-juttya-eak-pravulno-pidibratu-rusovarky.html
            [id] => 3
            [url_artical] => smachnui-rus-na-vsi-vupadku-juttya-eak-pravulno-pidibratu-rusovarky.html
        )

    [2] => Array
        (
            [name] => English
            [code] => en
            [image] => gb.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/smachnui-rus-na-vsi-vupadku-juttya-eak-pravulno-pidibratu-rusovarky.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=smachnui-rus-na-vsi-vupadku-juttya-eak-pravulno-pidibratu-rusovarky.html
            [id] => 1
            [url_artical] => delicious-rice-for-all-occasions-how-to-choose-the-right-rice-cooker.html
        )

)
Русский Ukrainian English
063 686-23-89
057 780-57-30
050 303-40-24
098 930-74-54
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
info@olegiya.com.ua
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Смачний рис на всі випадки життя: як правильно підібрати рисоварку?

Смачний рис на всі випадки життя: як правильно підібрати рисоварку?
2018-03-28
Рисоварка - це важливий прилад на професійній кухні. Вона допомагає кухареві готувати дивовижний рис, плов, різотто або щось ще смачненьке. Таке обладнання суттєво спрощує процес приготування їжі і зводить до мінімуму участь кулінара в створення страви. Рисоварка не допускає підгоряння або спалювання продукту, а також, його недоготування. Для отримання ідеального результату досить вибрати необхідну функцію і чітко дотримуватися рецептури. Як бачите, все просто і, звичайно ж, смачно! Але, є парочка але ... Щоб не потрапити в халепу і підібрати найнадійнішу рисоварку, слід дотримуватися деяких правил. Про них ми зараз і поговоримо. Отже ...

risovarka
Пристрій рисоварки

Для початку, давайте розберемося з тим, як же працює рисоварка. І повірте, тут немає ничого складного. Дане обладнання складається з корпусу, знімноюї чаші, нагрівального елементу - термостату і мірного стакана. Термостат, розташований під чашею рисоварки. З його допомогою відбувається нагрівання чаші і її вмісту. Температура в рисоварці не піднімається вище точки закипання води. Вона стабільно підтримується на одному рівні: з часом вода википає або поглинається рисом. На мірній склянці є спеціальні позначки, які дозволяють точно дотримуватися пропорції інгредієнтів під час приготування їжі. Кришка рисоварки може бути скляною або пластиковою. Зауважте, що скляна більш зручна, адже вона дає можливість стежити за процесом готування. Для виконання корпусу даного приладу використовують сталь або пластик. Сталь в цьому випадку більш краща.
ystroistvo risovarki
До слова, перша рисоварка з'явилася в 1937 році в Японії. Вона мала досить примітивний вигляд і застосовувалася тільки в домашніх умовах. У 1956 році була проведена досить ефективна і функціональна, як на той час, рисоварка. Вона використовувалася не тільки вдома, а й на професійних кухнях.

Функціональні можливості рисоварок

З назви самого приладу можна зрозуміти, що він призначений для приготування рису. Проте, це далеко не всі його можливості. Звичайно, є моделі рисоварок, які використовують тільки для готування і розігріву даного азіатського смаколика. Вони досить дешеві, компактні і прості в експлуатації. Як то кажуть, без зайвих наворотів. Але, більшість сучасних рисоварок мають безліч додаткових функцій і специфічних особливостей. Вони поєднують в собі можливості мультиварок, пароварок та скороварок. За допомогою такого обладнання можна приготувати гречану, пшоняну каші і не тільки. Зазвичай, воно оснащене наступними функціями:
  • автоматичне підтримування заданої температури приготовленої їжі
Така особливість дозволяє зберігати рис або іншу їжу в теплому стані досить довгий відрізок часу (близько 12 годин). Їжу не потрібно додатково розігрівати перед подачею, а це погодьтеся - жирний плюс.
  • скороварка
Ця функція застосовується для максимально швидкого приготування страви.
  • регулятора консистенції
Дозволяє готувати рис, як розсипчастий, так і більш клейкий і м'який. Завдяки регулятору можна самостійно задати бажану консистенцію продукту.
  • автоматичне включення і відключення приладу
По міру готовності страви рисоварка може самостійно відключатися. Також можлива функція отстроченного старту. Ви заздалегідь вказуєте час початку приготування їжі.
fynkcii risovarki
  • функція попереднього розігріву
Дає можливість підігріти рис до заданої температури в певний час.
  • програмовані режими готування
Завдяки цій функціональної можливості процес приготування їжі максимально автоматизовано. Користувач тільки закидає продукти в чашу і вибирає певний режим готування. Рисоварка самостійно підбирає необхідну температуру і тиск.
  • система збору та циркуляції викіпівшої води
Передбачена для швидкого і ефективного усунення зайвої рідини.
Чим більше функцій має рисоварка, тим вона практичніше і продуктивніше. Але, не забувайте, що вартість такого обладнання далеко не маленька. Хочете придбати якісну і функціональну техніку - не скупіться!

Тонкощі вибору професійної рисоварки

При покупці професійної рисоварки варто звернути увагу на такі показники:
  • обсяг чаші
Чим об'ємніша чаша, тим більше Ви зможете приготувати. У професійних рисоварках обсяг чаші йде від 2-3 літрів. Оптимальний варіант - 8-10 літрів.
korpys risovarki
  • матеріал корпуса
Тут вибір досить простий. Кращим матеріалом для виконання корпусу рисоварки вважається метал, а зокрема, сталь. Вона більш надійна і міцна, ніж пластик. Якщо Ви будете часто користуватися приладом, то вибирайте обладнання з металевим корпусом.
  • матеріал виготовлення кришки
Пластмас або скло - вибирати Вам. Скляна кришка дозволяє стежити за процесом готування, а пластмасова - більш безпечна. Дивіться, щоб в кришці був паровідвод - це головний момент, на який необхідно звернути увагу.
  • наявність мірних ліній на чаші
Якщо на чаші є мірні лінії, то Вам не буде складнощів  з пропорциями інгредієнтів, які потрібні для готування того чи іншого блюда.
  • антипригарне покриття
Якісне антипригарне покриття - запорука успішного приготування будь-якого кулінарного шедевра.
  • наявність додаткових функцій
Чим більше додаткових функцій, тим краще. Це проста істина і оскаржувати її немає сенсу.
professionalnaya risovarka
  • таймер
Важлива функція, яка не дозволить переварити або не доготувати блюдо. Спеціальний датчик спрацює в зазначений час і просигналізує про повну готовність їжі.
  • наявність внутрішньої кришки
Якщо в приладі є внутрішня кришка, то дивіться, щоб вона легко знімалася і була виконана з міцних матеріалів.
  • наявність запобіжника
Ця функція обов'язкове. Адже вона вберігає обладнання від загоряння, що виникає від перенапруги мережі.
  • автоматична котушка для шнура
Дозволяє зберігати шнур від рисоварки прихованим. Таким чином, ніхто не зможе його випадково зачепити.

kypit risovarky
І на останок…

Ми підготували для Вас, дорогі читачі, всю найнеобхіднішу інформацію, без якої вибір професійної рисоварки стане досить складним завданням. Сподіваємося, Ви черпнули для себе щось цікаве і корисне. Хотілося б ще додати, що фахівці ЗТО «Олегія» завжди допоможуть Вам підібрати надійну і функціональну кухонну техніку і не тільки. Ми пропонуємо широкий асортимент високоякісного обладнання для торгових закладів та закладів громадського харчування.