Array
(
    [0] => Array
        (
            [name] => Русский
            [code] => ru
            [image] => ru.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/dishwashers-good-when-they-are-there.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=posudomijni-mashini-dobre-koli-voni-ye.html
            [id] => 2
            [url_artical] => posudomoechnye-mashiny-horosho-kogda-oni-est.html
        )

    [1] => Array
        (
            [name] => Ukrainian
            [code] => ua
            [image] => ua.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/posudomoechnye-mashiny-horosho-kogda-oni-est.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=posudomijni-mashini-dobre-koli-voni-ye.html
            [id] => 3
            [url_artical] => posudomijni-mashini-dobre-koli-voni-ye.html
        )

    [2] => Array
        (
            [name] => English
            [code] => en
            [image] => gb.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/posudomijni-mashini-dobre-koli-voni-ye.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=posudomijni-mashini-dobre-koli-voni-ye.html
            [id] => 1
            [url_artical] => dishwashers-good-when-they-are-there.html
        )

)
Русский Ukrainian English
063 686-23-89
057 780-57-30
050 303-40-24
098 930-74-54
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
info@olegiya.com.ua
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Посудомийні машини: добре, коли вони є!

Посудомийні машини: добре, коли вони є!
2017-04-11
90% людей закінчують мити посуду фразою: «Жах! Ще й сковорода ... »

Щоб позбавити нас від подібних мук, була придумана така корисна і, необхідна в будь-якому господарстві віщо, як посудомийна машина. Кожен заклад громадського харчування намагається швидше обзавестися даними агрегатом. І це не дивно, адже без такої «чарівні палички» неможливо підтримувати чистоту і порядок на професійній кухні. Посудомийка підвищує продуктивність праці робочого персоналу, економить кошти і гарантує бездоганне виконання всіх санітарно-гігієнічних норм.

Шановний читач, ми впевнені, що Ваші знання в даній темі досить великі, але у нас є кілька цікавих і серйозних питань, на які потрібно дати відповіді. Отже, приступимо!

питання перше


Хто і коли придумав посудомийну машину?
 У далекому 1886 році, в «місті вітрів» Чикаго, з'явилася на світ перша, придатна до практичного використання, посудомийна машина. Її винахідником була жінка Джозефіна Кокрейн. Так-так, ви не помилилися, саме жінка спробувала звільнити людство від такої рутинної та виснажливої ​​роботи, як миття брудного посуду.

питання друге


Скільки води і часу може заощадити посудомийна машина за рік?
Посудомийка - це скрупульозний економіст. Вона істотно заощаджує час. Уявіть, що за один тиждень така установка може подарувати Вам приблизно 6 годин вільного часу. Якщо, попрацювати і порахувати, то за рік вийде 312 годин або майже два тижні.

А тепер, давайте розставимо по поличках всі питання, які стосуються споживання води. Почнемо з…
Щоб вимити 12 комплектів посуду руками, Вам знадобитися близько 60 л. води, а посудомойке - всього лише 10-12 л. Також, врахуйте, що даний агрегат не потребує гарячій воді, а це теж жирний плюс.

 До вищесказаного слід додати і те, що посудомийна машина використовує менше миючого засобу, ніж сама економна господиня.

Третє питання


Які бувають посудомийні установки?
По-перше, посудомийки діляться на промислові та побутові. Перші більш потужні, об'ємні і продуктивні. Вони відрізняються значним обсягом бака, який дозволяє набирати достатню кількість води для декількох робочих циклів. Більшість таких агрегатів оснащено бойлерами, які самостійно нагрівають воду до певної температури.
Зараз ми детально розглянемо деякі види професійних посудомийних машин, а також, розповімо їх переваги.
1. Посудомийна установка з фронтальним завантаженням:
 економить простір, так як мають компактні розміри;
 обладнана бойлером для нагріву води;
 є дозатори миючого засобу;
 комплектація даних агрегатів може включати в себе додаткові тримачі для тарілок і інших столових приладів.
2. Посудомийні машини купольного типу:
 характеризується значною продуктивністю при короткому циклі миття;
 призначена для миття не тільки скляного посуду, а й різних столових приладів, каструль, підносів, гастроемкостей і т.п .;
 завантажувальний кошик знаходиться на рівні робочого столу.
3. Стаканомоечная машина:
 відрізняються високою продуктивністю;
 має середні габаритні розміри;
 призначена для миття переважно скляного посуду.
4. Конвеєрна посудомийна установка:
 може похвалитися найбільшою продуктивністю роботи;
 заощаджує витрати води, електроенергії та миючого засобу;
 дезінфікує посуд на етапі ополіскування;
 може бути оснащена сушильних тунелем;
 має додаткові аксесуари: візок, диспенсери та інше.
 

Питання четверте


Які миючі засоби слід вибирати для професійної посудомийної машини?
Для цих пристроїв не завжди підходять звичайні миючі засоби, які використовуються в побутових посудомийках. Слід зазначити, що концентрація такої речовини повинна бути досить висока. Тому, слід використовувати препарати, спеціально розроблені під промислові посудомийні агрегати. Вони швидко адаптуються до складу води і ступеня її жорсткості. Важливо, що такі миючі засоби відрізняються максимальним ступенем очищення. Вони не приносять шкоди людині і навколишньому середовищу.

 




Запитання п'яте


Як правильно вибрати посудомийну машину?
Вибираючи посудомийку для закладу громадського харчування, зверніть увагу на наступні параметри:
 габарити приміщення, де буде розміщена посудомийна машина;
 продуктивність (скільки посуду доведеться мити протягом дня і з якою інтенсивністю);
 тип агрегату;
 наявність комунікацій, необхідних для експлуатації обладнання;
 вартість установки для миття посуду.
Також, врахуйте формат свого закладу і його площа. Для невеликого кафе краще придбати посудомийку з фронтальним завантаженням. Така модель кухонного обладнання більш компактна і її можна запросто встановити під стіл або вбудувати прямо в барну стійку. Вона відрізняється відносно невисокою продуктивністю - до шести сотень тарілок за 1 годину. Це, звичайно ж, мало для великого ресторану, тому тут краще віддати перевагу купольним посудомийних машин. Дані установки досить функціональні і габаритні. Вони здатні відмити близько 1000 брудних тарілок за годину.

Прийміть до відома всі наші маленькі поради. Не поспішайте, зважте всі за і проти, а потім сміливо приступайте до покупки ідеальної посудомийної машини. Пам'ятайте, що гіркота поганої якості відчувається навіть тоді, коли солодкість низької ціни давно забута.