Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/pokrokove-kerivnuctvo-vidkruvaemo-sviy-restoran.html

Покрокове керівництво: відкриваємо власний ресторан

Покрокове керівництво: відкриваємо власний ресторан
2017-11-22
Ресторанний бізнес є досить прибутковою справою. Звичайно! Адже важко знайти тих, хто не любить відвідувати ресторани !? Кожен з нас, хоча б раз в житті побував в такому закладі і покуштував дивовижні страви ...
Дорогі читачі, ми вирішили дати Вам кілька слушних порад з приводу того, як відкрити власний ресторан і не прогоріти. Пам'ятайте, правильна організація роботи Вашого дітища, принесе гарні плоди. Тому, читайте уважно статтю і мотайте на вус!

restoran
Місце і приміщення

Розташування Вашого ресторану грає важливу роль. Хочете багато клієнтів? Тоді не ховайте від них свій заклад. Нехай вын знаходиться в людному місці зі зручною транспортною розв'язкою. Пам'ятайте, щоб заклад громадського харчування мав хорошу відвідуваність - відривайте його близь офісних центрів, парків, скверів і великих торгових зон.
Що стосується приміщення, то це повинно бути обдумане і добре зважене рішення. Ви зобов'язані бачити кінцевий результат.
Одним з найголовніших етапів створення ресторану є інженерне і технологічне проектування приміщення: проведення електрики, вентиляції та водних комунікацій. Також, Вам слід ретельно поставитися до поділу простору Вашого закладу на певні зони: кухню, зал для гостей і службові приміщення.

Документи

Але, перш ніж почати будівництво ресторану необхідно отримати всі документи, які роблять законним Ваш бізнес. Наприклад:
  • дозвіл на будівництво;
  • згоду на перепланування приміщення (якщо потрібно);
  • дозволу від пожежної, газової та електропостачальної служби;
  • дозвіл санстанції;
  • патент на ведення торговельної діяльності;
  • ліцензії на продаж алкоголю і реалізацію продуктів харчування.
Збір і оформлення всіх цих документів займе у Вас близько півроку, може навіть трохи більше. Але, якщо Ви хочете, діяти за законом, тоді Вам доведеться трохи потерпіти і отримати відповідні «папери».

restorannoe oborydovanie
Устаткування, меблі та кухонний інвентар

У будь-якому ресторані повинен бути свій фірмовий стиль, який простежується в одязі персоналу, посуді, меблях, оформленны меню і, навіть, вибачте за подробиці, обробці туалету. Тому, виберіть для себе щось незвичайне, щось Ваше, унікальне, те, що буде подобатися і захоплювати гостей закладу. Пограйте з формами і кольорами. Створіть маленький куточок раю в звичайному місті.
Яке ж обладнання необхідне для відкриття ресторану? Відповідь досить неоднозначна. Адже все залежить від багатьох чинників: формату закладу, меню, цінової політики тощо Тому, пропонуємо Вам наступний список кухонного обладнання, яке потрібно для «стандартного» ресторану:
Зрозуміло, що цей перелік Ви можете зменшити або доповнити. Все на Ваш розсуд!
Що стосується меблів для залу, то Вам знадобляться столи, стільці, диванчики або крісла, барна стійка і каса. Головне, дотримуйтесь єдиної концепції та дизайну. Підбирайте ці деталі інтер'єру з розумом.
Крім того в ресторані має бути присутні нейтральні меблі для персоналу: підсобні столи, серванти, тумби, сервіровочні мобільні столики, станції офіціантів і візки для збору брудного посуду. Не забувайте про це, адже Вам необхідно найкращим чином оптимізувати трудовий процес.
Кількість посуду залежить від максимального числа посадкових місць. Але, врахуйте, що це число необхідно помножити на два або навіть краще на три. Наприклад, Ваш ресторан розрахований на 60 гостей, тоді Вам знадобитися 120-180 тарілок, келихів і столових приборів кожного виду.

personal restorana
Персонал

Для підбору персоналу Ви можете звернутися в спеціальне агентство або зайнятися цією справою самостійно. Число працівників ресторану залежить від формату і розміру закладу. Оскільки ми будемо орієнтуватися на невеликий ресторан з демократичною ціновою політикою, то приблизний список кадрів буде наступний:
  • шеф повар;
  • 2-5 кухарів;
  • бармен або барист;
  • адміністратор;
  • офіціанти (як мінімум по 2-3 на зміну);
  • закупник;
  • бухгалтер;
  • прибиральниця;
  • посудомийка.

menu restorana
Меню

Головним учасником процесу створення меню є шеф-кухар. Він складе список тих страв, які буде пропонувати ресторан. Потім цей список узгоджується з власником або керуючим.
Порада: При розробці меню враховуйте цільову аудиторію, кулінарні тренди, націнку, оптимальну собівартість кожного блюда і вибір кухні.

Реклама

Рекламуйте своє дітище! Підійдіть до цього питання грунтовно. Підключіть по максимуму різні маркетингові технології і тоді, Ви побачите приголомшливий результат. Розклейте оголошення, задійте Інтернет, роздайте «міні-рекламки», розвісьте покажчики або рекламні щити, зробіть яскраву вивіску, а також, врешті-решт, запросіть друзів і знакових, які включать сарафанне радіо, залучаючи до Вас нових клієнтів.

otkrut restoran
Підбиваючи підсумки

Бойовий настрій, величезне бажання і розуміння того, що Ви хочете, допоможуть Вам відкрити власну справу. Зверніть увагу на наші підказки і у Вас все обов'язково вийде. Сподіваємося, ця стаття була для Вас не тільки цікавою, але й корисною.
Нагадуємо, що фахівці підприємства «Олегія» підкажуть і підберуть для Вас найкраще ресторанне обладнання. Ми пропонуємо своїм клієнтам не тільки готові рішення, а й можливість замовити обладнання за індивідуальними параметрами. У нас є те, що Ви шукали!