Особливості застосування мармітів: ключові характеристики, критерії вибору і види
2017-11-16
Марміти - це далеко не найпопулярніші «гості» на кухні. Однак нехтувати цим обладнанням не слід. Припустимо, Вам потрібно, щоб приготована страва довгий час залишалася гарячою. Що ж для цього робити? Не підігрівати ж її кілька разів на плиті! Ось тоді на арену виходять марміти. Вони будуть довгий час підтримувати їжу в теплому стані. Тому, якщо Вам потрібно постійно подавати гарячу їжу, тоді без мармітів не обійтися. Також, в даних установках можна презентувати приготовані страви. Зауважте, відвідувачі, які заходять до їдальні або кафе, в першу чергу бачать марміти з готовими ласощами. Вони можуть вільно вибрати все, що хочуть покуштувати, адже зовнішній вигляд страви вже їм зрозумілий.
Марміти входять в лінію роздачі, яку встановлюють в певному закладі громадського харчування. Вони дають можливість максимально швидко і якісно обслуговувати клієнтів. Тому, робимо висновок: марміти - це не примха, а необхідний атрибут більшості закладів громадського харчування.
Марміти входять в лінію роздачі, яку встановлюють в певному закладі громадського харчування. Вони дають можливість максимально швидко і якісно обслуговувати клієнтів. Тому, робимо висновок: марміти - це не примха, а необхідний атрибут більшості закладів громадського харчування.
Види мармітів
Варто відзначити, що дане обладнання ділиться на кілька видів:
Такі агрегати призначені для підігріву супів, борщів, солянок, розсольник і т.д. Вони складаються з підставки-основи, однієї або декількох ємностей з першими стравами, а також, нагрівального елементу.
Це обладнання, яке використовується для презентації та підігріву м'ясних і рибних страв, а також гарнірів. Воно складаються з декількох ємностей. Нагрівання їжі здійснюється будь-яким способом (водяна баня, інфрачервоний нагрів), крім сухого.
- Мармит для соусів і напоїв
Дані марміти застосовують для подачі чаю, кави або соусу. Вони забезпечують температуру зберігання продукту не нижче 75 град. Складаються з декількох ємностей.
Вони поєднують в собі конструктивні елементи мармітів для перших і других страв. Такі вироби мають вигляд компактних прилавків з ємностями, які акуратно вписуються в простір невеликої кухні або залу.
Критерії вибору мармітів
Будь-яке професійне кухонне обладнання повинно бути зручним, функціональним і надійним. Те ж саме відноситься і до мармітів. Тому, підбираючи дані пристрої, зверніть увагу на наступні поради:
- перед тим, як придбати марміт, виміряти розміри приміщення, в якому він буде знаходитися; не треба наосліп купувати даний пристрій, а раптом він не поміститися;
- зауважте, що більш безпечними в експлуатації і простими є електричні марміти;
- якщо у Вашому закладі часто бувають фуршети, тоді придбайте пересувний марміт, або ще як його називают чафіндиш;
- щоб заощадити місце і гроші у власному гаманці, віддайте свою перевагу універсальному агрегату;
- врахуйте, перші страви в марміті можуть обігріватися сухим способом, а ось другі страви такий спосіб підігріву не переносять (дуже швидко підсихають).
І остання порада ...
Якщо Ви не можете визначитися з тим, який саме марміт Вам потрібен, тоді наші фахівці радо допоможуть Вам вирішити цю проблему. Ми підкажемо Вам найкращі моделі даного обладнання, а також, підберемо оптимальні варіанти. У нас Ви маєте можливість замовити марміт за індивідуальними параметрами.
Обладнання ЗТО «Олегія» - це якісно і доступно!
Обладнання ЗТО «Олегія» - це якісно і доступно!