Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/osnovni-pravula-vubory-obladnannya-dlya-pekarni.html

Основні правила вибору обладнання для пекарні

Основні правила вибору обладнання для пекарні
2018-03-14
Хліб всьому голова. Так ... Це проста життєва істина і з нею не посперечаєшся. Ми любимо їсти різні хлібобулочні вироби, починаючи від звичайних пирогів і закінчуючи снеками, а також іншими екзотичними ласощами, приготованими з кокосової або мигдальної муки. Виходячи з цього, можна з упевненістю заявити, що такий бізнес, як пекарня є прибутковим і добре окупається. Але, необхідно розуміти і застосовувати на практиці, ключові правила ведення даного роду діяльності: враховувати споживчі можливості і смаки населення, а також, безпомилково підбирати професійне обладнання для пекарні. Ми не хочемо, щоб у Вас, дорогі читачі, виникли якісь складнощі з вибором техніки для власного закладу. Тому, зараз Ви читаєте нашу статтю. У ній ми розкриємо Вам основні тонкощі і хитрощі, які потрібно враховувати при підборі обладнання для пекарні. Так що, сідайте зручніше і уважно читайте, все що, викладено нижче. Отже ...

oborydovanie dlya pekarni
Обладнання для пекарні: п'ять головних категорій

Вибір техніки для пекарні залежить від типу підприємства (повного або неповного циклу), запланованої продуктивності, асортименту продукції, що виготовляється і, звичайно ж, масштабів даного бізнесу. Зазвичай обладнання для такого закладу ділять на такі групи:
У цю категорію входять: мукопросіюватели, терки, тістоміси, міксери, тісторозкатувальні машини, тістоділителі, тістоокруглювачі, апарати для додавання начинки, блендери, слайсери і т.д.
  • Теплове
Дана група складається з: печей різних видів, тумб, пароконвектоматів, розстоєчних і пекарських шаф.
Таке обладнання включає в себе: холодильники, морозильні камери, ларі, холодильні шафи і столи.
stellaji dlya pekarni
Ця категорія має на увазі наявність в пекарні: стелажів, візків, столів, форм для випічки, листів та інших гастроємкостей.
  • Спеціальне обладнання
Сюди входять: пакувальні машини, рукомийники, вітрини для демонстрації готової продукції, мийки, технологічні ваги і т.д.
Порада: Для старту міні-пекарні Вам не потрібно купувати всю перераховану вище техніку. Можна обійтися піччю, тісторозкачувальною і тістомісильною машинами, а також, шафою для розстойки тіста.

А зараз детальніше ...

Печі
Професійна піч - це серце будь-якої пекарні. Від її функціональності і надійності залежний якість продукції. Вибирати даний агрегат слід з розумом. Для початку визначтеся з типом печі. Яка вона буде: конвекційна, модульна, подова або ротаційна.
Найбільш доступними та зручними вважаються конвекційні печі. Вони відмінно підходять для випікання різного хліба і тортів. Завдяки тому, що всередині робочої камери є вентилятори, які рівномірно поширюють гаряче повітря, борошняні вироби випікаються рівномірно і швидко. Електричні конвекційні печі можна використовувати без витяжки, а ось для газових печей витяжка обов'язкове.
Підібрати найкращі моделі даного обладнання Ви можете на сторінках сайту ЗТО «Олегія». У нас представлено безліч варіантів професійних печей для будь-яких пекарень.
modylnue pechi
Модульні хлібопекарські печі використовуються на масштабних підприємствах. Вони дозволяють оперативно виготовляти великі партії булочок, пирогів, хліба і т.п. Модульні печі - це техніка №1 для підприємств зі значними обсягами виробництва.
Подові печі поєднують в собі новітні технології і класичні традиції випікання хлібобулочних виробів. У таких печах борошняні заготовки розміщуються на кам'яні поди і випікаються. Хліб, приготований в такому обладнанні, виходить хрустким зовні і повітряним всередині. Можливість програмованого управління цією технікою, максимально спрощує процес готування.
Ротаційні печі застосовуються на великих і середніх підприємствах. Вони можуть вміщати від 8 до 32 листів, які обертаються навколо своєї осі. Дана особливість дозволяє рівномірно пропікати хлібець, домагаючись рум'яної скоринки за найкоротший час.
Порада: Найбільш надійне і продуктивне обладнання для пекарень випускають німецькі, італійські та французькі виробники: Wachtel, Unox, Pavailler. Не варто відкидати на задній план і вітчизняних виробників. Адже наше обладнання практично нічим не поступається закордонним аналогам.
oborydovanie dlya rasstoiki testa
Устаткування для вистоювання тіста
Розстоювання тіста - це важливий процес, від якого залежить якість будь-якої випічки. Тому вибирати розстоєчні шафи і камери потрібно уважно. Якщо у Вас велике підприємство, то віддавайте перевагу максимально продуктивним апаратам. Листи в даному обладнанні повинні підходити і для пекарської печі, адже це дозволить позбутися непотрібної роботи: перекладання підійшовшої заготовки в нову форму. Можливість регулювання вологості і температури всередині камери - це теж жирний плюс, який дуже важливий в пекарській справі. Наявність скляних дверей є скоріше необхідним елементом, ніж примхою. Оператор завжди повинен спостерігати і контролювати процес вистоювання тіста. Звертайте увагу на обшивку корпусу, термоізоляцію і герметичність дверей. Такі показники критично важливі: вони визначають енергоефективність обладнання і якість вистоювання в цілому.
Тістомісильники
Тістомісильні машини використовують для замішування тіста різної консистенції. Таке обладнання розрізняється по своїй продуктивності, принципом роботи і габаритам. Більшість пекарень застосовують напольні моделі, адже вони відрізняються високою потужністю. Міні пекарні можуть цілком обійтися настільними тістомісильниками. Але, від них не варто чекати високої продуктивності. Тістомісильники з регульованою швидкістю роботи є більш функціональними. Вони підходять для замішування багатьох видів тіста. Тістомісильники з фіксованою швидкістю мають менше опцій і найчастіше задіюються для замісу якогось одного типу тіста. Як матеріал виконання місильного органу і чаші - найкраще підійде нержавіюча сталь. Тому зупиняйте свій вибір на моделях, виготовлених з нержавіючої сталі.
testoraskatki
Тісторозкаточні машини
Дане обладнання замінює ручну працю, а це дуже важливо на великих підприємствах. Воно дозволяє оптимізувати робочий процес ...
Вибирати такі агрегати слід з урахуванням масштабів пекарні, а також, її асортименту. Особливу увагу зверніть на:
  • якість збірки тісторозкачувальної машини: при регулюванні товщини розкочування тіста валки тістораскатувального апарату повинні симетрично і плавно віддалятися;
  • форму виконання: це можуть бути напольні або настільні моделі (напольні підходять для виробництв з високою потужністю, а настільні - навпаки, з низькою);
  • швидкість роботи: чим вона вища, тим швидше можна розкачати борошняну заготовку;
  • матеріал виготовлення: краще віддати перевагу моделям з нержавійки, адже вони міцніші і довговічніші;
  • довжину стрічки конвеєра: вона визначає довжину тістового пласта.

kypit oborydovanie dlya pekarni
Висновки

Ну, ось ми і підійшли до кінця. Сподіваємося, Ви змогли черпнути багато корисної інформації з нашої статті і обов'язково застосуєте її на практиці. Залишилося тільки додати, що ми завжди раді допомогти Вам з вибором устаткування для пекарні. Фахівці підприємства «Олегія» підберуть для Вас найкращі моделі професійної кухонної техніки. З нами працювати завжди просто і вигідно!