Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/kyhonnui-inventar-i-obladnannya-dlya-bary-sekretu-yspihy.html

Кухонний інвентар і обладнання для бару: секрети успіху

Кухонний інвентар і обладнання для бару: секрети успіху
2017-12-27
Бар - це дуже популярний і прибутковий заклад. Він може принести своєму власникові хороший дохід. Але, щоб так і було, необхідно обладнати його спеціальною технікою і кухонним інвентарем. Не можна бездумно підходити до вибору барного обладнання. Халатність і неуважність в цій справі неприпустима! Правильна комплектація бару є запорукою успіху Вашого «дітища». Тому, ми підготували для Вас, дорогий читачу, дану статтю. Вона не дасть помилитися у вирішенні такого питання. Читайте уважно, запам'ятовуйте і застосовуйте отримані знання на практиці!

oborydovanie dlya bara
Барне обладнання

В першу чергу мова піде про барну станцію. Дане обладнання вважається невід'ємною і центральною деталлю будь-якого бару. Воно дозволяє максимально зручно розмістити кухонне начиння, техніку, інгредієнти для приготування напоїв та алкоголь. Отже, всі модулі барной станції потрібно правильно підібрати і встановити. У стандартну комплектацію такої установки входять:
  • мийка;
  • ванна для пляшкової тари;
  • відсік для шейкера і блендера;
  • гастроємкості для фруктів і ягід;
  • пристрій для сушки кухонного начиння і посуду;
  • відсік для зберігання льоду і води;
  • підставки під бутильований алкоголь і келихи;
  • ємності для спецій;
  • знімний відсік для збору відходів.
barnaya stancuya
Порада: «Начинку» барной станції слід обговорити з барменом, який буде за нею працювати. Ця людина точно знає, що і де має знаходитися.
У категорію рекомендованого обладнання для бару потрібно внести:
Врахуйте, що даний список може бути скорочений або збільшений. Все залежить від меню бару і розміру закладу. Пам'ятайте, щоб бармену було зручно працювати за стійкою, розмістіть весь кухонний інвентар і прилади так, щоб вони були під рукою «маестро». Найпопулярніші напої (часто замовлювані) помістіть в спідрек перед барменом. Так він зможе швидко видавати їх клієнтам. Інгредієнти, які потрібні для приготування смачних напоїв, слід складати справа, а шейкер і посуд - зліва. Ця маленька хитрість створить більш комфортні умови для роботи Вашого бармена.

inventar dlya bara
Барний інвентар

У переважній більшості випадків, меню подібних закладів на 80% складається з алкогольних і безалкогольних напоїв. Решта 20% належить їжу. З огляду на цей факт, потрібно відзначити, що для приготування різних коктейлів знадобитися певний інвентар. Бармену буде складно працювати без таких «інструментів», як:
  • шейкер
Це спеціальна ємність для змішування інгредієнтів, які потрібні для створення напоїв. Вона буває двох видів: класична (європейська) і бостонська (американська). Класичний шейкер складається з трьох металевих елементів: колби, кришки і фільтра-сита. Він простий в експлуатації, але в ньому лід тане швидше, ніж в американському аналозі. Бостонський шейкер складається з двох металевих або скляних стаканів. Він менш зручний у використанні, але коктейлі готуються в ньому швидше, ніж в класичному.
  • джіггер
 
Це мірний стаканчик конусоподібної форми з насічками всередині. Він виготовлений з нержавіючої сталі. У класичному американському варіанті обсяг джіггеру становить 40 мл.
barnaya lojka
  • барна ложка
Вона необхідна для перемішування компонентів, які потрібні для приготування різних напоїв. Зовні така ложка нагадує чайну, але у неї довга ручка (20-50 см). На кінці ручки може бути «п'ята» для укладання шаруватих коктейлів або «вилочка» для зручної роботи з ягодами, цедрою, лимоном та іншими фруктами.
  • стрейнер
Це свого роду барне ситечко, яке застосовують для відділення льоду. Воно має круглу сталеву пластину з пружиною (спіраллю) на краях. Стрейнер обов'язковий для бостонського шейкера.
  • мадлер
Це спеціальна паличка, яку використовують для розминання м'яти, яблук, лимонів. Вона найчастіше виготовляється з дерева, пластику або нержавіючої сталі. Класична довжина мадлера дорівнює 19 см.
  • барний гейзер
Це спеціальний дозатор-ковпачок, який дозволяє рівномірно наливати алкоголь і інші рідини, а також, контролювати швидкість наповнення склянки або келиха.
noj barnui
  • ніж сомельє
Це штопор, який потрібен для виймання пробок з пляшок. Він має ніж для обрізання фольги і опорне коліно для швидкого вилучення кірки.
  • барний ніж
Він використовується для нарізки фруктів і зняття цедри. Від звичайного ножа, такий прилад відрізняється гарним зовнішнім виглядом, а також, цікавою формою.
  • сквізер
Інструмент, який призначений для видавлювання соку з нарізаних фруктів. Працює за принципом часничниці (часникодавки). Виготовляється зі сталі або пластику.
  • набір для льоду (айс-бакер, совок і шприц)
Це набір інструментів для правильної роботи з льодом.
  • ріммер
Спеціальне пристосування, яке використовують для створення сольового або цукрового ободка на бокалі.
  • диспенсер
Це сифон для вершків. Він необхідний, щоб швидко наповнити келих з коктейлем або чашку з кавою збитими вершками.
  • барний килимок
Він запобігає ковзанню предметів по поверхні. Матеріал виконання - пластикова сітка або гума.
  • чарки, стакани та келихи

bar
І ще наостанок ...

Сподіваємося, що наша стаття допоможе Вам впоратися з вибором барного інвентарю та обладнання. Ми з радістю підкажемо Вам, найкращі варіанти кухонної техніки для Вашого закладу. Фахівці підприємства «Олегія» підберуть для Вас ідеальне барне обладнання. Ми оперативно опрацюємо Ваші замовлення і забезпечимо своєчасну доставку!