Array
(
    [0] => Array
        (
            [name] => Русский
            [code] => ru
            [image] => ru.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/yak-vidkrutu-picceriy.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=how-open-pizzeria.html
            [id] => 2
            [url_artical] => kak-otkrut-picceriy.html
        )

    [1] => Array
        (
            [name] => Ukrainian
            [code] => ua
            [image] => ua.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/kak-otkrut-picceriy.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=how-open-pizzeria.html
            [id] => 3
            [url_artical] => how-open-pizzeria.html
        )

    [2] => Array
        (
            [name] => English
            [code] => en
            [image] => gb.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/how-open-pizzeria.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=how-open-pizzeria.html
            [id] => 1
            [url_artical] => yak-vidkrutu-picceriy.html
        )

)
Русский Ukrainian English
063 686-23-89
057 780-57-30
050 303-40-24
098 930-74-54
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
info@olegiya.com.ua
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Як відкрити піцерію?

Як відкрити піцерію?
2017-06-26
Піца - це ласощі, яке люблять усі. Хрусткий корж, соковита начинка, дивовижний аромат і смак - як же відмовитися від такого?! Популярність цієї страви зростає з кожним днем. Тому, гріх не скористатися ситуацією, що склалася. Потрібно лише величезне бажання і трохи грошей, щоб відкрити прибуткову піцерію.
Отже, беріть ручку, папір і записуйте поради, які ми зараз люб'язно надамо. Ну, що ви готові? Тоді, приступимо.

picca
Розробляємо план дій і обираємо формат закладу

Спочатку, давайте визначимося з форматом закладу. Що це буде? Італійський ресторан з пристойним меню, піца-бар, піцерія на фудкорті або просто доставка піци? Відразу хочемо попередити, що найдорожчим підприємством є ресторан. Для відкриття такого закладу знадобиться багато фінансових коштів і не тільки ... Необхідно знайти приміщення і зробити ремонт, оформити всі документи, отримати відповідні дозволи, підібрати робочий персонал, скласти меню, домовитися з постачальниками харчових продуктів, придбати обладнання, а також, розрекламувати своє «дітище». Роботи, як бачите багато, але і прибуток Вас чекає не малий. Просто наберіться терпіння і все вийде!
Піца-бар - це свого роду міні-піцерія. Такий заклад пропонує клієнтом кілька видів піци, закусок і напоїв. Він відрізняється від ресторану своїм масштаб. Тут менше страв, менше працівників, менше кухонної техніки, коротше, всього менше. Отже, для відкриття міні-піцерії Вам знадобитися значно менше грошей, ніж для італійського ресторану. Не забуваємо про те, що Вам потрібно отримати документальне підтвердження законності своєї діяльності. Похід в пожежну службу і «санстанцію» ніхто не відміняв.
Піцерія на фудкорті - готовий рецепт успіху. Основна Ваша задача нагодувати людей швидко, смачно і недорого. Подбайте про те, щоб клієнти звернули увагу на Вашу стійку. Не поскупіться і придбайте демонстраційне обладнання: марміти для підігріву і охолоджуюльні стійки. Отримайте дозвіл всіх необхідних інстанцій, складіть невелике меню і вперед!
Доставка піци - найекономніший варіант. В даному випадку комплект обладнання для готування їжі досить скромний, штат співробітників мінімальний, а також, немає величезної необхідності орендувати велике приміщення. Головне, щоб Ваше меню мало як мінімум 12 видів піци.

dostavka piccu
Звужуємо коло дій

Щоб Ви не стомилися, дорогий читач, ми розглянемо тільки один варіант відкриття бізнесу в сфері громадського харчування - міні-піцерію (піці-бар). Решту прибережемо для наступних статей.
Успіх будь-якого закладу громадського харчування залежить від розташування.
Підприємці-початківці мріють відкрити своє підприємство в центрі міста, ближче до модних бутіках. На жаль, це не найкраще місце для піцерії. Конкуренція тут величезна і плата за оренду «кусається».
При виборі приміщення для міні-піцерії звертайте свою увагу не на близькість до центру міста, а на прохідність. Кращі місця - густонаселені спальні райони, великі бізнес-центи, станції метро і великі автобусні зупинки.
Вдало розташована міні-піцерія на 30 місць, як правило, повертає Ваші вкладення за пару років. Це можлива при 70% завантаженні залу або 300% націнці. На оренду приміщення припадає близько половини всіх коштів, а на зарплату працівникам та інші відрахування відводитися десь третину прибутку.

Проектування закладу

Проектування піцерії - це досить відповідальна і важлива справа. Необхідно дотримуватися суворих санітарних правил. Ретельно спроектуйте вентиляцію, опалення, подачу води. Зверніть увагу на відділ замовлень та зал. Вашим клієнтам повинно бути комфортно. Вони прийшли смачно поїсти і відпочити. Необхідно надати їм такі умови.
Найзручніше створювати заклади громадського харчування в нових будівлях. Вони спеціально проектуються під подібні заклади.

personal piccerii
Підбираємо персонал

Важлива ланка будь-якого ресторану - персонал. Тому вибираємо співробітників максимально скрупульозно.
Мінімальний штат піцерії повинен складатися з:
  • технолога;
  • двох кухарів;
  • двох помічників кухарів;
  • двох офіціантів;
  • касира;
  • вантажника;
  • прибиральниці.

                                                      «Начинка» міні-піцеріїvidu piccu

Для оптимального функціонування міні-піцерії Вам знадобитися таке устаткування:

Продумуємо меню і вибираємо постачальників продуктів

Меню обговорюється з шеф-кухарем. Він пропонує - Ви відбираєте те, що Вам подобається.
Будь-яка піцерія повинна мати не менше 5 видів піци. Чим більше тим краще. Крім класичної грибний і м'ясної піци, розгляньте варіанти з морепродуктами, вегетаріанські та дитячі (солодкі).
Найпопулярніша піца в світі - пепероні з гострим видом салямі.
Сировину для піци краще купувати у вітчизняних виробників. Це більш економічно. В іншому випадку, Вашим відвідувачам доведеться платити пристойні суми за свої замовлення. Не женіться за найдешевшими інгредієнтами для італійських ласощів. Пам'ятайте про співвідношення «ціна-якість». Низька ціна Вашої піци спочатку приверне клієнтів, а ось якість - відлякає. Так що, не зробіть фатальну помилку. Скупий - платить за подвійним рахунком.

Рекламна кампанія

Щоб відвідувачі дізналися про Ваш заклад - продумайте грамотну рекламну компанію. Роздавайте флаєри, клейте афіші, скористайтеся Інтернет-ресурсами, задійте живу рекламу і підключіть «сарафанне радіо». Робіть все, щоб Вас помітили.
Щаслива і успішна людина - це людина, яка зробила те, що інші лише збиралися робити. Так що, не збирайтеся - робіть!