Русский Ukrainian English
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
Ввиду нестабильного курса валют, просим
актуальные стоимости уточняйте
у менеджеров!
Olegiya.nova@gmail.com
Олегия-оборудование для ресторанов, кафе, баров, пекарен
0 товаров
0 грн.
http://olegiya.com.ua/ua/articles/deko-vazhliva-dribnicya-na-profes%D1%96jn%D1%96j-kuhn%D1%96.html

Деко - важлива дрібниця на професійній кухні

Деко - важлива дрібниця на професійній кухні
2018-05-08
Для приготування різноманітних страв необхідні деко. Вони є незамінними помічника на професійній кухні. Без їх участі неможливо створити дивовижні пироги, повітряні булочки, соковите м'яско, апетитну лазанью, рибку та інші ласощі. Як не крути, деко - це важливі девайси, які дозволяють готувати корисну і смачну їжу. Так що, давайте не витрачати час даремно, а скоріше дізнаємося максимум слушної інформації про цей кухонний атрибут. Отже ...

vidu protivnei
Види і призначення деко

Мабуть, ми почнемо з того, що дека бувають різні. Повірте, це начиння має безліч варіацій. По-перше, воно відрізняється за матеріалом виготовлення. Наприклад:
  • деко з нержавіючої сталі
Ці девайси є міцними, довговічними і простими в гігієнічній обробці. Вони стійкі до впливу кислот і лужних матеріалів. Теплопровідність даних деко досить висока. Такі вироби не іржавіють і не прогорають. Покриття у них може бути, як матове, так і поліроване. Матова поверхня більш стійка до механічних пошкоджень, а глянцева (полірована) - набагато гігієнічніша (її легше очищати від забруднень). Єдиними недоліками сталевих листів вважаються: несумісність з СВЧ-печами і можливість підгоряння страви (частіше за все випічки) під час готування.
  • деко з чавуну
Дані девайси є класикою в світі кулінарії. Вони досить стійкі до високих температур і впливу кислот. Вартість таких виробів не надто висока. Гігієнічне очищення - максимально просте. Звичайна мочалка і навіть найсуворіший миючий засіб не зашкодять цьому листу. Так як чавун відносяться до досить жорстких металів, то стінки посуду, виготовленого з нього, можуть бути вельми тоненькими. При цьому вага виробів не маленька.
Мінуси чавунного дека наступні: низька теплопровідність, висока чутливість до корозій і різких перепадів температури, а також, страви в таких формах швидко підгорають.
protivni
  • алюмінієві пекарські листи
Девайси, виконані з алюмінію, добре проводять тепло (навіть краще, ніж сталеві). Вони мають невелику вагу, не іржавіють і не прогорають. Коштують такі вироби дорожче чавунних. Але, і термін служби у них довший. Головне, правильно доглядати за таким кухонним начинням.
Недоліки алюмінієвих деко: значна чутливість до впливу агресивних миючих речовин і досить велика ймовірність підгоряння їжі під час приготування.
  • скляні і керамічні деко
Ці девайси можна використовувати не тільки для готування їжі, а й для її подачі. Вони виглядають досить ефектно. Жароміцність, екологічність і простота гігієнічного догляду - вагомі переваги листів, виконаних з таких матеріалів, як скло і кераміка. У даних формах їжа пропікається рівномірно і довго залишається теплою. Важливо, що скляний посуд можна використовувати в СВЧ-печах.
Суттєвими вадами склянних і керамічних деко вважаються: чутливість до перепадів температури, крихкість корпусу і висока ціна.
  • силіконові листи
Деко, виготовлені з термостійкого силікону, є практичними, максимально простими у догляді і недорогими девайсами. Вони не схильні до корозії, володіють високою теплопровідністю, а також, сумісні з духовими шафами, СВЧ-печами і аерогрилями. Їжа в таких формах не пригорає і прекрасно відстає від стінок.
Мінуси силіконових листів: непереносимість відкритого вогню і абразивних миючих засобів, значна крихкість (форми легко пошкоджуються колючими і ріжучими предметами), а також, невеликий термін служби.
Зверніть увагу, що на сторінках сайту підприємства «Олегія» Ви без проблем зможете вибрати надійну і практичну кухонне обладнання для професійного використання.
kypit protivni
По-друге, у деко буває різне виконання (форма). Зазвичай, цей девайс має прямокутну або квадратну форму. Але, існують і овальні або круглі вироби. Також, можна зустріти незвичайні деко у вигляді квітки, серця, зірки і т.д. Такі ємності використовуються для приготування кексів, мафінів або печива.
По-третє, деко можуть мати ручки або ні. Якщо у даного девайса є ручки, то зазвичай вони виконані з того ж матеріалу, що і корпус. Але, можуть бути й інші варіації. Також, є моделі зі знімними ручками. До слова, наявність ручок - це скоріше плюс, ніж недолік (адже зручніше братися за ручки, а не за сам лист).
По-четверте, розміри і обсяги деко теж далеко не однакові. Бувають вироби досить маленькі - об'ємом 0,1 літра, а також, великі - об'ємом понад 6 літрів. При цьому висота стінок може варіювати від декількох міліметрів до 8 сантиметрів і більше.
Порада: Вибирати деко потрібно з урахуванням того, які габарити у вашій плиті або печі. Даний девайс повинен вільно увійти в духову камеру, тому не погарячкуйте з розміром.

Поради щодо використання деко
protivni olegiya

Щоб деко прослужи Вам якомога довше, потрібно під час приготування застеляти їх фольгою або пергаментним папером. Так Ви збережете покриття і продовжите термін служби виробу.
Якщо у дека немає антипригарного покриття, то його дно і стінки обов'язково змащуйте рослинним або вершковим маслом або посипайте манкою (борошном, сухарями). Це дозволить уникнути пригорання і прилипання їжі до поверхні форми.
Порада: Навіть листи з антипригарним покриттям бажано змащувати маслом, щоб вони «прожили» довше. Не можна дряпати антипригарну поверхню металевою лопаткою. Використовуйте для цього спеціальні силіконові або дерев'яні ложки (лопатки).
Будьте обережні під час мийки дека. Не тріть його шорсткими мочалками. Просто залийте девайс водою, додайте миючий засіб, а потім акуратно приберіть забруднення м'якою губкою. Пізніше рясно промийте деко в проточній воді.
Дотримуйтесь температурного діапазону використання кухонних листів. Інакше Ви можете його пошкодити. Зазвичай, ці параметри (максимальна і мінімальна температура експлуатації) виробник вказує на упаковці або в інструкції.
Порада: Вироби з тефлоновим покриттям не можна застосовувати для приготування страви при температурі понад 200 ° С. При дуже високих температурних показниках тефлон руйнується і виділяє токсичні речовини, які можуть завдати непоправної шкоди здоров'ю.

Рекомендації та висновки

Деко - це, без сумніву, важливі і необхідні атрибути на будь-якій кухні. Вони потрібні для приготування різних ласощів. Вибирати дані девайси слід уважно і без поспіху. Завжди звертайте увагу на матеріал виконання, форму, наявність ручок, обсяг і покриття. Віддавайте перевагу перевіреним виробникам. Не варто відмовлятися від листів вітчизняніх виробів. Вони ні в чому не поступаються закордонним аналогам.
На сторінках нашого сайти Ви легко знайдете якісне, функціональне, а також довговічне кухонне начиння і не тільки. Фахівці ЗТО «Олегія» із задоволенням допоможуть Вам підібрати краще професійне обладнання для торгових підприємств і закладів громадського харчування. У нас широкий асортимент товарів на будь-який смак і гаманець!