Array
(
    [0] => Array
        (
            [name] => Русский
            [code] => ru
            [image] => ru.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/business-idea-open-the-coffee-shop-from-scratch.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=biznec-ideya-vidkruvaemo-kavyarnu-z-nylya.html
            [id] => 2
            [url_artical] => biznes-ideya-otkryvaem-kofejnyu-s-nulya.html
        )

    [1] => Array
        (
            [name] => Ukrainian
            [code] => ua
            [image] => ua.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/biznes-ideya-otkryvaem-kofejnyu-s-nulya.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=biznec-ideya-vidkruvaemo-kavyarnu-z-nylya.html
            [id] => 3
            [url_artical] => biznec-ideya-vidkruvaemo-kavyarnu-z-nylya.html
        )

    [2] => Array
        (
            [name] => English
            [code] => en
            [image] => gb.png
            [redirect] => http://olegiya.com.ua/ua/articles/biznec-ideya-vidkruvaemo-kavyarnu-z-nylya.html
            [redirects] => information/articles
            [redirectst] => &articles_id=biznec-ideya-vidkruvaemo-kavyarnu-z-nylya.html
            [id] => 1
            [url_artical] => business-idea-open-the-coffee-shop-from-scratch.html
        )

)
Русский Ukrainian English
063 686-23-89
057 780-57-30
050 303-40-24
098 930-74-54
г. Харьков, Нетеченский бульвар, 23 А
info@olegiya.com.ua
0 товаров
0 грн.

    



 


    

Бізнес-ідея: відкриваємо кав'ярню з нуля

Бізнес-ідея: відкриваємо кав'ярню з нуля
2017-10-04
Кав'ярня є однією з найприбутковіших і швидко окуповувальних точок громадського харчування. І це не дивно. Адже націнка на чашечку кави може доходити до 600%, а на чай - до 1000%. Так що не пропустіть чудову можливість відкрити свою справу. Ми підкажемо Вам з чого почати! Отже ...

coffeinya
Вибираємо місце і приміщення для кав'ярні

Для початку, визначтеся з місцем розташування свого «дітища». Врахуйте, що кращими варіантами вважаються: великі офісні центри, парки, сквери, майданчики біля вищих навчальних закладів та інші людні місця.
Що стосується приміщення, то все залежить від того, скільки і яких клієнтів Ви хочете обслуговувати. Уточнюємо: якщо Ви розраховуєте задовольняти смакові рецептори справжніх гурманів, при цьому, будете продавати рідкісні і дорогі сорти кави, тоді Вам вистачить залу на 30 - 40 посадкових місць. Ну, а тому випадку, якщо Ви хочете готувати недорогу кави для більш демократичною публіки, тоді потрібно вибрати зал побільше. Також, відведіть певні приміщення для кухні, підсобки, робочого персоналу та адміністрації.
Ретельно продумайте інтер'єр. Вашим гостям повинно бути затишно і комфортно. Нехай вони зайдуть в зал, відчують аромат свіжозвареної кави, сядуть у м'яке крісло, замовлять чашечку улюбленого напою, зроблять ковток і забудуть про всі негаразди ... Ну, що зрозуміло ?! Ви повинні створити атмосферу релаксу. Так що, включите фантазію і обладнуйте свою кав'ярню належним чином.

Закон і порядок…

Щоб все було законно, зареєструйте свій заклад в податковій. Виберіть одну з форм власності: ТОВ (товариство з обмеженою відповідальністю) або ІП (індивідуальний підприємець). Якщо Ви в подальшому не плануєте розширюватися і наймати працівників, тоді оформляти, як індивідуальний підприємець. Цей варіант вважається найпростішим відносно форми реєстрації: немає необхідності ведення бухгалтерської та податкової звітності. В даному випадку Ви будете всього лише складати і подавати декларацію про доходи.
Коли Ви залагодити всі справи з реєстрацією, то не забудьте отримати дозволи пожежної інспекції та санстанції.
Важливо: Хочете продавати алкогольні напої - обзаведетеся відповідною ліцензією.

Кава і десерти

Меню кав'ярні має включати в себе кілька видів кави. Наприклад:
  • американо;
  • капучіно;
  • латте;
  • айриш;
  • еспресо;
  • мокко;
  • арабська;
  • допп і т.п.
coffe i desert
Також не варто нехтувати десертами. Нехай їх буде небагато, але все ж вони будуть. Запропонуйте своїм клієнтам млинці, торт, тістечко, сирники та медові булочки. На початковому рівні не варто включати в меню закуски. Хіба що, пару легких салатів. Але не більше.

Персонал

До вирішення питання про підбір персоналу підійдіть грунтовно. Ваші співробітники повинні бути акуратними, комунікабельними, відповідальними і пунктуальними.
Зазвичай в штат кав'ярні входять:
  • кухарі (для змінної роботи знадобитися дві-три людини);
  • барісти (як мінімум двоє);
  • офіціанти (їх кількість залежить від тривалості змін і кількості посадкових місць);
  • прибиральниця;
  • посудомийка;
  • бухгалтер;
  • водій і вантажник.

Трошки «піару»

Рекламуйте своє кафе. Про нього повинні знати. Спочатку запросіть родичів і друзів. Так Ви запустите «сарафанне радіо». Розклейте оголошення, створіть яскраві буклети та розповсюдьте їх. Не забудьте зробити помітну вивіску, яка приверне нових відвідувачів. Говоріть про власний закладі і Вас обов'язково почують!

kak otkrut coffeinu
Обладнання

Щоб укомплектувати кав'ярню знадобитися наступне обладнання:
Для меблювання кав'ярні площею 150 кв.м. необхідні:
  • вішала (по одній на два столи);
  • барна стійка;
  • столи;
  • стільці, диванчики або крісла;
  • сервант офіціанта;
  • предмети для декору залу (картини, статуетки, свічники і т.п.);
  • кухонне начиння (столові прибори, підноси, посуд).
  • касовий апарат.
Важливо: Вибір обладнання для кав'ярні залежить від багатьох факторів: статусу закладу, передбачуваної відвідуваності, чи будете Ви самостійно готувати десерти або купувати їх і т.д. Виходячи з усього цього, Ви визначитеся, яка кухонна техніка Вам потрібна, а яка ні.
oborydovanie dlya coffeini
Сподіваємося, ми відповіли на всі питання, які цікавили Вас. Бажаємо, щоб Ви здійснили свої мрії! Залишилося тільки додати, що висококваліфіковані фахівці ЗТО «Олегія» завжди готові допомогти Вам з вибором найкращого і надійного устаткування для кав'ярні. Працювати з нами не тільки легко, але і вигідно!